Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 11 september 2014

Skolfoto på nörden

Idag skulle Anton ha skolfotografering och då tänkte jag igår att det kunde passa bra om han var nyfriserad. Han ville ha det väldigt kort i nacken och en bra bit upp på huvudet. Bara lite längre längst upp.

Visst, sa jag, det fixar mamma!

Eh, vänta nu. Tog jag mig lite vatten över huvudet där kanske? Rakat i nacken och jämnt och fint, med en snygg övergång till det lite längre håret. Visade sig vara väldigt svårt. Med betoning på väldigt. Jag är ju ingen frisör direkt. Eller van att handskas med en rakapparat. 

Fick bli att kalla in mannen, som fick försöka styra upp ojämnheterna. Tur att Anton inte är kräsen, må jag säga. Så länge man kollar på några meters avstånd så ser det helt okej ut.Så var det det där med skolfotograferingen. Anton valde kläder i morse, som kändes helt okej. Jag la i lite vax i hans lugg, så den kunde puffas upp. Men då, just då, kom Anton på att han inte ville ha håret puffat. Det skulle ligga framåt. Och med vax i håret såg det minst sagt slickat ut. Tänk den mörkhåriga killen i Dum dummare. Rakt och platt och nördigt. 

Det kan hända att jag råkade nämna något om att det såg nördigt ut. Bara råkade. 

Då blev det ka-ta-strof. Allt var förstört. Hur skulle han nu kunna gå till skolan? 

Som tur var så övertygade jag honom om att det skulle ordna sig. Det var ju jättebra att ha vax i. För då kunde han ordna till håret precis som han ville innan fotograferingen. Om det skulle råka hamna lite snett innan. Han köpte det! Puh! 

Så vi kom iväg till skolan. Och han fotograferades. Återstår att se hur nörden ser ut. Förlåt, sonen, menade jag.

5 kommentarer:

 1. Men visst är det fantastiskt de där skolfotograferingstillfällena som får oss vuxna att klippa våra barn;) jag är så tacksam för om skolfotograferingen inte hade funnits så hade jag nog helt glömt bort att klippa håret på barnen,) För här hemma görs det allt för sällan och alltid dagen innan skolfotograferingstillfället med varierat resultat;)

  Tycker för övrigt att han ser cool ut. Men kan bero på att jag kanske har en lite nördig smak;)

  Fin kväll till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det en bra anledning till att klippa barnen! :) Fast man kan ju göra det några dagar innan, så en ev frisör hinner besökas... ;) På kortet här har han inte håret slickat framåt. Då såg han lite nördigare ut, får jag säga. Men söt ändå, såklart! :)
   Ha en skön helg! Kram Maja

   Radera
 2. Hehe, tjusigt ju! Jag försöker dock göratvärtom, att klippa efter fotograferingen så att man får bilder av hur de faktisk såg ut vilddjuren, haha...
  Såg förvövrigt den mycket välfriserade herrn när jag hämtade mitt barn på skolan. De lekte med små bollar som verkade ha en egenhet att åka ut på gatan. Vissa (välfriserade) barn stannade noga på trottoaren, såg sig om ordentligt innan de lugnt och stilla gick ut och hämtade bollen. Vissa (mitt) sprang rätt ut i gatan utan eftertanke, Hmpf. Bra jobbat där!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Och grattis i efterskott förresten! Det gick in att kommentera på det inlägget... Om du nu inte har blockar mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, roligt att du nämner det med att springa ut i vägen, för Anton berättade nämligen det för mig idag. Att en pojke som heter A sprang ut RÄTT i vägen! Och så får man ju inte göra.... :) Det där med att klippa efteråt är kanske något att härma efter. Tack för tipset! Och tack för gratulationerna! Jag lovar att jag inte blockat dig! :)
   Ha en fin helg, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)