Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 7 september 2014

En perfekt födelsedag

Idag fyller jag år! Kunde årets födelsedag möjligtvis klå min förra födelsedag?


Ja, vilken dag det har varit! Det började med skönsång, kaffe och presenter på sängen. Det finaste var att barnen sjöng så fint och att min man hade ansträngt sig och vispat mjölk till mitt kaffe. Sojamjölk. Precis som jag vill ha det. Han visste till och med om mitt förråd av extra sojamjölk i klädkammaren. Det kallar jag kärlek. När man ger det där lilla extra. Som en sojalatte på sängen. Och två väldigt fina böcker, som han vet att jag älskar. Inga plastiga massproducenter. Utan naturliga kärleksfulla böcker om det som är mina största intressen: vegetarisk mat och planteringar. Det är min man det. Ordentliga regnkläder fick jag också.

Förutom böckerna ses här också ullsockar, ullkepa och stavmixer från mamma, samt en härlig frukt- och grönsakskorg från min bror.

Sedan var frukosten klar. Och efter det kom bästa L på besök. Vi lagade en härlig vegetarisk buffé till släktingarna som sedan kom på brunch. 


Och så hade min fina mamma bakat en prinsesstårta till mig. Precis som hon alltid gjort. 

Efter all moffande av mat tog vi en skön skogspromenad.

När gästerna åkt hem var det dags att tänka på middag. När vi stått och lagat mat hela dagen. Men jag ville inte ha pizza eller nån annan hämtmat. Och man får ju bestämma på sin egen födelsedag. Så vi åkte och köpte tre krabbor och smaskigt tillbehör. Fabian ville hellre ha korv med makaroner så då fick han det. Men vi andra åt krabba i över en timme.


Sedan fanns det eventuellt lite tvätt och disk att ta hand om. Men min man har lovat att jag ska få göra yoga och att han sedan ska massera mig. Antagligen en perfekt födelsedag! (Bara min syster och hennes familj som saknades. Annars hade det antagligen lätt klått förra årets.)

Tack familjen för idag! Hoppas ni andra också haft en fin söndag!

10 kommentarer:

 1. Hipp hipp hurra på din födelsedag! Grattis!!! Vilken underbar dag du har haft och ett fantastiskt firande! Och så omtänksamt av din man!! Sånt värmer hjärtat när nära och kära är omtänksamma och gör/ger något de vet man tycker om :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Grattis, så här dagen efter! Du verkar ha haft en underbar dag!
  Åh, älskar krabba!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Javisst är krabba gott, även om tillbehören är minst lika viktiga för min del... :)
   Kram Maja

   Radera
 3. Grattis i efterskott Maja!

  Så fina och användbara presenter du fick! Och den traditionella tårtan, det är nästan så jag blir lite rörd. Skönsång och massage är inte heller dumt!

  När jag ser din buffé förstår jag att det är ett stort intresse.

  Grattiskramar
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Cia!
   Ja den där tårtan är tradition. Säkert har hon gjort den trettio gånger i alla fall... Hoppas du har det bra, kram Maja!

   Radera
 4. Men gratulerar på födelsedagen i efterskott. Verkar som om ni haft en fantastiskt dag.
  Önskar dig en fin första vecka som 33 åring.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Annie! Det känns ungefär som att vara 32... Men veckan har hittills varit toppen! Ha en fin vecka du med, kram Maja!

   Radera
 5. Svar
  1. Inget mot hur det smakade! :) Älskar att bjuda köttätare på riktigt god vegetarisk mat. De första blir så förvånade att det kan smaka så gott utan kött...

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)