Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 11 maj 2014

Tillåt dig själv att slappna av

Jag vet inte hur det är med dig. Men när jag får en ledig stund, utan barn, så måste jag känna att jag gör nytta. Att jag verkligen passar på att få allt gjort som behöver göras. Att jag liksom tar tillfället i akt och hinner med det där som inte är lika lätt att göra med två illbattingar. 

Men så idag tänkte jag bara nej. Jag vill inte leka fröken duktig nu. Min kropp är trött och säger åt mig att vila. Så då gör jag, för en gångs skull det. Och jag tänker inte ha ett uns dåligt samvete för det. 

Så jag tänder en brasa i kaminen i uterummet. Tar fram min stickning och sätter på lite yoga-musik. Sedan sätter jag mig så nära elden det går, utan att den bränns för mycket. Jag lyssnar på regnets smattrande utanför, blandat med eldens sprakande och de milda tonerna av meditativ musik. Och så njuter jag. Ingen som stör mig i stickningen. Bara jag och elden.


Snart kommer nog barnen och då tror jag det är slut på lugnet. Men tills dess så ska jag bara tänka på mig själv. 

Hur har du det på din söndag? Fint, hoppas jag! Unna dig några minuters andrum. Det behöver du!

4 kommentarer:

 1. Den där egentiden är så viktig. Faktisk har jag blivit riktigt bra på att prioritera den där egentiden, lyssna på kroppen. Hoppas du nu fått en massa härlig energi som du sen kan slösa hejdlöst på familjen;)
  kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du lyssnar på din kropp! Tyvärr tror jag inte alla gör det.
   Jag fick faktiskt sitta över en timme och sticka, helt fantastiskt! Nu känner jag ett skönt lugn i kroppen och tålamodet är mycket bättre. Så alla tjänar liksom på det! :)
   Stor kram Maja

   Radera
 2. Heja dig! :) Mer sånt! Vore kul att se vad du stickar också.
  Kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stickningen är en överraskning så jag kan tyvärr inte avslöja mer än. Men tids nog. :)
   Ha en fin tisdag, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)