Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 10 maj 2014

Fördelar med regniga dagar

I år har april och maj nästan bytt plats.
~ April var varm och solig. Allt blev grönt och blommorna slog ut. 
~ Maj har varit kylig och regnig. 

Eftersom maj långt i från är över, så kan det ju fortfarande kännas vårigt även i maj. Förhoppningsvis. Men det finns några fördelar med den här bak-och-fram-våren. Allt är ju grönt redan. Även om det känns regnigt och tråkigt, så är det ju vårigt ändå. 

Och när det har regnat så är luften sådär härligt ren och klar. Skogen är extra fylld av syre och frisk luft. Igår spenderade vi några timmar i vår skog. Med den obligatoriska pick-nicken och spaning efter fåglar och andra djur. 
Barnen blev väldigt förvånade över att hitta järnskrot i skogen. Där ska det ju inte ligga. Så vi tog med det hem för att senare lämna det på tippen.
- Tänker de inte på att djuren kan göra illa sig, sa Anton förskräckt.


Och när vi kom hem så hittade vi sniglar nästan överallt. Så det var bara att hämta hinkar och börja plocka. Såklart. Det kan ju knappast bli en bättre förmiddag. Speciellt efter att ha haft en skön morgon med mysiga barn. När den där dosen av mysighet höll på att gå över i total rastlöshet så fanns det liksom inget alternativ till att gå ut. Busiga och härjiga barn förvandlas lätt till äventyrare och upptäckare i skogen. Och det föredrar i alla fall jag. Och efter regn kommer sol. När det händer så kommer det blomma ännu mer. 

Nu har båda barnen åkt med mormor och morfar hem. De skulle tydligen gå på bäverjakt vid Klarälven imorgon bitti. Så jag njuter av lugnet och ska åka och leta färska räkor. Sen blir det mys med mannen ikväll. Hoppas du också får en riktigt trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Vilken mysig skogsutflykt!
  Ha det så skönt ikväll!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det sannerligen! Och även kvällen var bra! Hoppas du också har en fin söndag, kram Maja!

   Radera
 2. Visst är det fantastiskt vilken påverkan naturen kan ha på barnen. Jag tar också till det knepet att ta ut busarna när rastlösheten sätter in och vips så förvandlas odågor till upptäckare precis som du skriver.
  Låter härligt med lite egentid, det behöver man ibland.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja naturen har en tendens att verka både lugnande, helande och väcka nyfikenheten i en. Allt på en gång! Ha en fin söndag, kram Maja!

   Radera
 3. Det låter som en väldigt härlig dag!
  Hoppas att du hittade räkor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara frysta tyvärr. Alla fiskbilar hade stängt. Men det gick ju faktiskt bra det med! Jag åt typ fem stycken, sen blev jag mätt. (Av tillbehören alltså.) Så min man åt ett antal hekto. :) Ha en fin söndag, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)