Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 5 april 2014

Lördagens lärdomar - du får inte vara för stark om du ska byta däck

Tänkte lite grann på det här med jämställdhet och att jag vill att man ska behandla varandra lika, oavsett kön. Om nu vi kvinnor vill ha samma rätt som män så borde vi väl också kunna byta däck ibland. 

Så handen på hjärtat, hur många sysslor hemma hos dig utförs alltid av mannen eller för den delen av kvinnan? Det är väl klart att man ska göra det man är bäst på. Men ibland kanske man behöver ifrågasätta sina egna vanor och förändra det som inte är så bra. 

Lite så var min utgångspunkt när jag idag, efter mer än tio år med min man, som alltid bytt däcken, tänkte klara av saken själv. Skulle jag få punka när jag var ute med bilen själv så ska jag väl kunna kränga på reservhjulet. 

Ambitionen var bra (eller hur?!). Förhållandena ännu bättre (sol och mannen var med barnen). Resultatet blev väl sådär.


Jag vill bara berätta bakgrunden till mitt misstag, så att du kan förstå det från min synvinkel också:

1. För några år sen, när jag lämnat in bilen på däckfirma och fått på nya däck, så lossnade ett av däcken när jag körde. Var som tur var bara på en sjuttio-sträcka och jag kunde hantera bilens påföljande sladd och lyckades stanna bilen vid vägkanten. Men underredet blev paj och det var rätt läskigt. 

2. Min man sa faktiskt att jag behövde skruva åt ordentligt. Jag skulle känna när det tog stopp. 

Så jag drog åt. Kände mig duktig och redig. Jag drog åt av bara tusan. Alldeles för hårt, skulle det visa sig. Jag var så stark att själva ploppen som ska hålla däcket på plats (där man skruvar på skruven) gick av. Så plötsligt satt bara tre bultar på däcket. Fasen också. Att det aldrig ska gå riktigt hundra när man försöker sig på något nytt. (Ja, alltså, jag har bytt däck förut. Men det var väl typ hundra år sen.)

Så nu måste bilen till lilla verkstaden. Gick visst att köra dit. Men inte mer. 

För den som undrar så sitter däcken på väldigt bra. Sjukt hårt. Inte tillstymmelse till att ramla av. Alltid något.

4 kommentarer:

 1. Hahaha!!! Underskatta aldrig en kvinnas styrka :)

  SvaraRadera
 2. Jodå jag har allt bytt däck jag med! Även om min man propsar på att han ska göra det... Men får jag punka ja då vet jag ju hur det ska vara!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Ja men eller hur, blir det punka så är det ju bra att kunna byta och slippa ringa efter nån annan! :)
   Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)