Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 6 november 2013

Lars Lerin och after work

Jag gillar att måla, men det finns dock lite mer att önska kring mitt måleri och konstnärskap. Men i tisdags, när jag fick en guidad visning på Lars Lerin museet i Karlstad, så blev jag så himla inspirerad. Vilken konstnär!Hur han fångar ljuset och lyckas väva in känslor och förnimmelser i konstverken. 


Det är ju såklart svårt att se på de här bilderna som jag tagit med telefonen. Men jag kan verkligen rekommendera ett besök på museet på Sandgrund om ni är i Karlstad. Vi hade förmånen att få en guidad visning av en väldigt skicklig och rolig kvinna och det ger ju det hela lite mer liv. En bakgrund till tavlan och främst kanske en förståelse för hur skicklig han verkligen är. Hur dessa sammanvävningar av olika sinnesstämningar och bilder i hans huvud blir något så starkt och levande. 


Den guidade visningen gav kvällen en härlig känsla. Och igår var jag också ute på roligheter, då var jag på after work med några kollegor. Det blev tapas och god dryck på Pace. Och så en hel del snackande. Väldigt trevligt sådär mitt i veckan. 

Så jag undrar hur jag ska slå dessa två kvällar idag. Kan det bli bättre? 

Ja, ikväll blir det torsdagsmys med mina kära barn. Det kan gå hursomhelst. Antingen så är jag trött och barnen trötta och gnälliga. Och det blir mest tjat och gnäll. Eller så blir det en skön kväll med mycket mys och gos. Det kan vara svårt att säga i förväg.

Men jag väljer att gå in med ett lugn och en stor portion tålamod. Kanske att jag kan påverka det med mitt sätt att se på det. Med min inställning. Vi kanske ska plocka fram färg och penslar och bli konstnärer för en kväll. Så får det bli, helt enkelt.

Ha en fin torsdag!

2 kommentarer:

 1. Åh.... detta är en av mina riktigt stora sorger, att jag inte kan måla. Jag är fullständigt oduglig som konstnär, inte ens streckgubbar får jag liksom till:-( Som tur är finns det flera andra som kan så att man kan få njuta....Hoppas ni får en trevlig mystorsdagskväll. Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bli lite frustrerad och irriterad över att det som kan se så lätt ut kan vara så svårt. Jag menar, hur svårt kan det vara att måla ett hus? Väldigt, visar det sig.
   Men men, man kan inte vara bra på allt! Jag skulle dock vilja gå på någon kurs i målning någon gång. För kanske, kanske, finns det något där som vill fram. Det borde du kanske också!
   Jag njuter av torsdagen med sprakande brasa och ett glas vin. Hoppas ni också har det fint uppe i Norge! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)