Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 4 november 2013

Friskvård och vikta ben

Varje vecka får vi träna en timme på arbetstid, så kallad friskvård. Helt fantastiskt initiativ, när man tänker på det. Det minskar ju både stress och sjukskrivningar, så egentligen är det ju väldigt smart. Och så blir medarbetarna glada. Jag som mest sitter stilla på jobbet uppskattar verkligen att kunna gå ut och springa innan lunch tex. Problemet är bara att jag är alldeles för dålig på att utnyttja detta. 

Men idag åkte jag hem en timme tidigare från jobbet och bytte om till träningskläder. Sedan baxade jag ner springvagnen från sin plats längst in i förrådet (staplade ovanpå våra cyklar), pumpade däcken och sprang mot dagis. Barnen blev eld och lågor över att få åka vagnen hem och få mysa med filtar och frukt. Alla andra barn som var kvar på dagis (vilket inte alls var många! Hur tidigt slutat folk på jobbet nuförtiden?) stod intresserat som klistrade mot staketet och tittade på när jag skulle få in barnen i vagnen. Problemet här var bara att sist vi provade båda barnen på samma gång i vagnen så var väl Anton ungefär två decimeter kortare. Det blev till att vika ihop honom, på ett inte alltför bekvämt sätt. Så efter en stund ville han gå lite. Behövde liksom sträcka på benen. 


Men det blev ändå en bra tur. Jag var borta ungefär 55 minuter. Sedan var det bara till att ställa sig vid spisen, för Anton skulle ju på gympa. Men när maten var i ugnen så tog jag en varm dusch och njöt av att ha tränat och fått frisk luft. Vid den tiden på dygnet brukar jag vanligtvis ha skyndat till dagis och fått hem barnen. Men idag hade jag fått betydligt mer gjort och framförallt mått bättre. Och så hade jag sparat lite på miljön. Tack vare friskvårdstimmen. 

Synd bara att jag kom på detta några veckor innan vintern kommer. För då kommer jag inte på nåt sätt fortsätta såhär. Men men, huvudsaken var att jag mådde bra idag. Hoppas ni också haft en fin måndag!

6 kommentarer:

 1. Å så bra med en betald friskvårdstimme, det borde alla företag ha när man tänker efter. Här går jag alltid och hämtar barnen på dagis (ca 1km) förutom om det är storm då åker vi bil;) Det är så skönt att komma ut och promenera och samla tankarna lite och jag tror barnen uppskattar promenaden också.
  Härligt att jag kan tipsa om ekologiska lakan, och visst är det så att vi sällan tänker på dem och de kan vara riktigt svårt att få tag på i butik och sen brukar de kosta en rejäl slant också. Men med tanke på hur många timmar vi spenderar i sängen så är det faktiskt värt att satsa på ekologiska lakan.

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra vana att allt gå till dagis. Vi har uppemot 3 km och det superbra för alla inblandade att kunna göra så ibland. Den tiden för reflektion (efter jobbet för mig och efter dagis för barnen) är mycket värd!
   Ja tack för tipset! Jag får hålla utkik efter fler tips hos dig! Ha det gott, kram Maja

   Radera
 2. Men åh, det låter underbart!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Ja, man får göra så gott man kan, vad härligt att du kom ut! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland lönar det sig att orka ta tag i saker! Ha en skön torsdag, kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)