Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 26 november 2013

Får man bli glad över att behöva vabba?

Dagens fråga: är det okej, rent etiskt, att bli glad när man får veta att barnen är lite krassliga, så att man behöver vabba? Eller är man en dålig människa då?

För i så fall så antar jag att jag är en dålig människa idag. Båda barnen var hostiga i morse. Och inte i skick att vara en hel dag på dagis, tyckte jag. Så jag bestämde att vi får vara hemma idag. Men det var inte ett så svårt beslut. Min arbetslust, såhär i gråa november, har varit falnande. Visst, när jag väl är på jobbet så jobbar jag ju. Men jag har ingen lust att åka till jobbet. 

Så idag blir det soffmys med mina grabbar. 


Jag ska njuta av att barnen inte har någon värre sjukdom än förkylning med hosta. Jag ska njuta av att inte behöva stressa iväg på morgonen. Jag ska njuta av att få krama och pussa på mina älsklingar. 

Ibland kan det vara jättejobbigt att behöva vabba, när man egentligen måste jobba. Men idag ska jag försöka att mest njuta. Ett privilegium för oss föräldrar. Att få betalt för att vara hemma med våra sjuka barn. 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du låter som en sund människa och en klok och fin mamma. Vilken djurmamma vill lämna bort sina sjuka barn? Hoppas ni får det riktigt fint, det brukar det ju vara när de är lite lagom sjuka :) Stor kram och tack för dina varma kommentarer som alltid gör mig så glad!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du, det var snällt sagt! :) Sköt om dig, kram Maja

      Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)