Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 6 augusti 2014

Stormen ryter och åskan går

Vilket väder vi har haft alltså! Efter dessa veckor av tryckande hetta så var det som om himlen samlat på sig en massa energi. Ett sånt högtryck kunde egentligen inte bara gå över. Det behövdes något mer. Så här i Värmland blev det två dagar av ösregn, åska, blixtar och stormvindar. Helt makalöst väder. Jag har aldrig varit med om sådant åskoväder. 

Och på den andra dagen så drog stormvindarna med sig träd, studsmattor, tak. Det blev kaos i trafiken på grund av alla träd som låg över vägarna och alla vattenfyllda gator. Översvämmade hus och strömavbrott. 


Så nu har vi inte behövt vattna på ett tag, om man säger så. 


Som tur var klarade sig allt hemma hos oss. Men det är många som nu fått trasiga kylskåp, TV-apparater och datorer efter att åskan gått lös.

Mina föräldrar har varit på semester och fått lite abstinens för barnbarnen, så sedan i söndags har antingen ett eller båda barnen varit där. Sådan lyx att det inte är klokt. Det är väl klart att jag saknar barnen när de är borta, men det är också väldigt lugnt och skönt. 

Jag har hunnit med lite fix å trix. Och yoga.Katten Jansson gjorde mig sällskap, medan regnet piskade rutorna.

På lördag åker jag till Dalarna för att vara med på en loppis som några vänner där uppe ordnar. Och sen börjar jobbet på måndag. Bara några futtiga semesterdagar kvar. Undrar vad jag ska hitta på då med barnen. Något bra förslag? 

10 kommentarer:

 1. Oj, vilket oväder! Vi åkte igenom ett hiskeligt åskväder i Värmland och Dalsland i söndags, men det var bara där.....
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ni sluppit ovädret över Närke!
   Ha en fin torsdag, kram Maja

   Radera
 2. Ja, helt otroligt vilket väder... Vi var nog lite, lite i utkanten av de värsta vindarna men satt ändå vid köksfönstret och såg hur våra stora björkar och en tvåhundraårig ask snurrade runt och böjde sig hit och dit medan åskan bara smattrade på och strömmen gick. Har aldrig sett något liknande. Är så glad att vi tog bort några stora, döda grenar för bara några veckor sedan. Mäktigt! Skönt att ni klarat er bra, det gjorde vi med (strömmen kom tillbaka efter fem timmar, så det känns ändå rätt bra jobbat med tanke på vilken förödelse det var).

  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när stora friska björkar böjer sig helt så förstår man lite vilka krafter vädret har... Träden stod som plockepinn på vissa ställen. Usch! Man blir ganska handikappad av strömavbrott också! Särskilt om man tänkt köpa färdig mat istället men de också har strömavbrott... :)
   Men skönt att det inte var värre än så, kram Maja!

   Radera
 3. Usch och fy för sådan väder, det är vid sådana tillfällen som man inser hur liten man egentligen är.
  Härligt med lite egentid, det måste man få ha ibland.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man känner sig väldigt maktlös vid sådana tillfällen. Vi har varit ganska skonade från sådant här annars. Ingen storm som brukar komma hit...
   Ha det fint, kram Maja!

   Radera
 4. Hujedamej, vad ovädret ställt till det där uppe hos er! Här har internetuppkopplingen varit skum sedan åskovädret, men det ska väl rätta till sig snart.
  Fint att du ser det positiva - att ni slipper vattna på ett tag.

  Ha det fint! Kram Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att alltid se det positiva i det hela, eller hur!?
   Tack för att du tittar in! Ha det gott, kram Maja!

   Radera
 5. Vilket oväder ni haft... fast det där regnet kom på alldeles fel ställe! Och ändå är det bara 15 mil emellan, kanske inte ens så långt? Jaja, vi kan inte råda över allt, kanske bra annars men nu önskar vi Salatrakten ihållande regn i flera dygn!

  Ha det gott i ditt paradis!
  Kramar från Eva-Mari som undrar, vilket loppis?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst borde regnet kommit lite österut! Men nu verkar elden åtminstone vara under kontroll!
   Loppisen heter "Paltor och stass" och är på Räfsnäsgården, utanför Ludvika imorgon lördag mellan 10-16. Där kommer bara kläder och accessoarer att säljas. Tyvärr kan jag inte vara med imorgon, men har du vägarna förbi södra Dalarna så blir det nog en mysig tillställning med musik och kafé.
   Ha det fint, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)