Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 10 augusti 2014

Nu får spindelmannen packas ner

Och så var semestern slut för den här gången. Sex härliga veckor är över. Vädret har ju varit extremt soligt i år så jag känner mig verkligen färdig med sol och bad. Jag orkar inte packa badväskan på väldigt, väldigt länge! Vi har haft en stor spindelmannen-påse hela sommaren, där plåster, servetter, sand, vattenflaskor, badkläder, extrakläder, spadar och tidningar trängts med pick-nicken. 

Den städade jag ur idag. Så himla skönt! Känns som att städa ur sommaren. Istället packade vi barnens ryggsäckar inför morgondagen. Anton valde andäktigt kläder och skor. För honom väntar ju något helt nytt, med nya lokaler, nya vuxna och nya barn. Även om han känner igen många såklart. Men det är ändå SKOLAN! Kan det bli häftigare, liksom? 


Och det bästa är att jag inte är ett dugg orolig för honom. Han vågar fråga när han inte vet. Han vågar ta kontakt med nya människor. Han kan gå på toa när- och varsomhelst. Han känner redan många barn och när vi träffade de vuxna i våras så verkade allt så bra. Jag hoppas min magkänsla är rätt!

Vad gäller Fabian så kommer han nu att vara störst på de små barnens avdelning. Det blir nog bra för honom att få vara störst. Men jag tror han kommer sakna sin brorsa väldigt mycket. Om han var ledsen förut när jag lämnade på morgonen så kramades de en stund och höll varandra i handen när jag gick. Men nu finns han inte där längre. Så det kommer nog bli en hel del gråt imorgon, tyvärr!

Inte från min sida dock. Låter kanske hårt. Men den med små barn vet. Att det är sjukt skönt att få komma tillbaka till jobbet. Med eget kontor. Egen lunchtimme. Egen stol. Egen bilresa till jobbet. You name it. Jag ska njuta! (Förutom att det kommer bli konstigt att inte få träffa barnen hela tiden. Det kommer nog kännas lite tomt.)

Och så är det ju härlig höst snart! Då man med gott samvete kan vara inne och fixa. Byta kuddar i soffan. Sätta upp höstigare gardiner. (Händer troligtvis inte här, men man kan ju drömma.) Tända eld i brasan utan att få värmeslag. Dricka massor av te. Låter så lugnt och härligt med hösten. Vi får se! 

Hittade faktiskt svamp i veckan. Åh vad jag älskar att gå i skogen! Mer sånt i höst!

6 kommentarer:

 1. Åååå du beskriver precis min känsla. Här har vi en vecka kvar, jag och barnen. Jag ska njuta av varje sekund men jag kommer även njuta nästa vecka då allt kommer bli som vanligt igen, rutiner, jag älskar rutiner;) Här regnar det idag och ska göra hela dagen så idag ska jag och barnen ha mysdag inomhus, mysdag på med mysbyxor, mycket tv (måste ju ta igen alla de timmar med tv.tittande som gått förlorat när det varit så fint väder ute)

  Hoppas lämningen på dagis inte blev allt för jobbig. Här väntas samma sak om en vecka, vet inte hur lilla F ska klara sig utan sin älskade storebror. Men som sagt det löser sig alltid;)

  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även fast rutiner är skönt så får du njuta sista veckan! För sen är det ju BARA rutiner som gäller, rätt länge...
   Önskar er en fin vecka, kram Maja!

   Radera
 2. Och vi ska snart börja en helt ny vardag. Inskolning på förskolan för lillan och pusslandet med mitt jobb med en del kvällar och helger och sambons nya jobb med hela dygn. Får ont i magen faktiskt och gissar att vi knappt kommer ses framöver. Men vi måste ju pröva.
  Hoppas skolan blir så bra som han hoppas. Det är stort att börja där. Och stort att bli störst för någon som alltid varit minst. Men det går nog bra, vet ingen som inte tagit sig igenom förskola och grundskola.
  Kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stina!
   Vad spännande med ny vardag! Jag håller tummarna för att ni orkar! Det kommer säkert bli bra, bara ni kommer in i det! Det brukar vara skönt att var och en får en egen vardag, tycker jag! Att man liksom har sitt att gå till. Så blir det desto mysigare att ses sen! Hoppas inskolningen går bra!
   Tack för att du tittar in och lämnar fina kommentarer hos mig, kram Maja!

   Radera
 3. Då har det verkligen varit bra när man inte orkar packa badväskan längre:) Underbart!
  och kantareller på det, himmel!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur! :)
   Hoppas ni har det fint, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)