Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 14 september 2013

Fixardag på föräldrakooperativet

Två gånger om året har vi Fixardag på Föräldrakooperativet Ulvarna. Det innebär att alla barn, tillsammans med sina föräldrar och syskon träffas på dagis för att fixa både inomhus och utomhus. Eftersom det är vi föräldrar som kooperativ som äger byggnaden så är det extra roligt att göra iordning lokalen.

Dagiset är en gammal missionskyrka och renoveringsbehovet finns alltid. Det går alltid att göra saker lite bättre. Men lokalerna är oerhört mysiga och inte så typiskt tråkiga som förskolor och skolor kan vara. Här kan barnen finna kreativitet och uppfinningsrikedomen är oftast stor. Personalen får komma med idéer på vad de vill att vi ska göra på fixardagarna, och så tar vi föräldrar gemensamt beslut kring hur mycket som hinns med. Jag tycker det är härligt att få utveckla barnens miljö där de vistas dagligen.

Idag hade vi höstens Fixardag och det hanns med en hel del. Det finaste var helt klart Christinas äppelmålning i hallen. Väggen var fläckig och behövde få ett lyft, så vi tyckte att en målning kunde passa.


Det bästa med dessa fixardagar är att alla är välkomna och hjälper till med det som man vill och kan. Det är så roligt att träffa alla barn och hinna prata med föräldrarna. 

Under dagen är det barn överallt och vi hjälps åt att hålla ögonen på barnen. Några barn hjälper till. Några leker. Jag tycker det känns väldigt bra att barnen får många vuxna förebilder och att man kan säga åt varandras barn om de gör något som verkar fel. 

Man är oftast väldigt trött men lycklig efter dessa dagar. 

Här diskuteras hur vi ska få bort allt ogräs och
vad vi egentligen ska göra med grusplanen.Sandlådan krattas.Jag målar. En av mina favoritsysslor.

2 kommentarer:

  1. Vad fint! Jag tänker på när jag var ung och jobbade på ett föräldrakooperativ där gemenskapen var så fin. Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det härligt med gemenskap! Och här har ju alla samma syfte: att ge sina barn bästa tänkbara förutsättningar för en fin uppväxt! Underbart egentligen! Kram

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)