Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 23 mars 2013

Överlevnadslista för att klara vårens sena ankomst

Nu börjar jag bli så trött på denna vinter. Idag har i alla fall solen tittat fram. Men var är värmen?

För att vi ska orka med dessa sista veckor av vinter så har jag gjort en liten lista. Behöver du piggas upp? Prova någon grej på listan, så ska du se att det känns bättre.

1. Fixa håret
Om det så är ett besök hos frissan där du kan njuta av lite egentid. Eller att du ber en kompis att klippa dina slitna toppar. Eller så slänger du i en toning hemma, för att ge håret lite mer lyster. Och dig själv lite mer liv. Det piggar åtminstone upp mig.

Efter två timmars besök på Ekolea i onsdags, så blev jag såhär red-head. 
2. Pynta för påsken
Välkomna påsken med lite påskris, påskliljor eller gula prylar.


3. Ta in våren
Om inte våren vill komma utomhus så se till att ta in den istället. Köp en bukett tulpaner. Eller plocka in några kvistar och sätt i en fin vas.


4. Gå ut i solen
Det är ju inte så lätt om det inte är någon sol, förstås. Men när väl solen skiner så får du banne mig inte missa chansen. Det behöver ju inte vara så länge. Men vi behöver sol. Och frisk luft.

5. Bjud hem några vänner
Tänk vad en liten middag kan göra. Igår hade jag besök av 10 sköna mammor från barnens dagis. Väldigt roligt. Och man kan glömma vintern för en stund. Och få dricka lite vin i goda vänners sällskap. Det sista glaset kunde jag kanske ha skippat. Med facit i hand.


6. Skaffa barnvakt
Så att du kan göra någon av punkterna ovan. Det kan vara vem som helst. Har du inte förmånen att ha någon släkting på nära håll så funkar det ju även med en granne. Eller någon du träffar på stan. (Okej, där kanske även jag drar gränsen.)

Och lova mig då att du inte plockar disk. Eller leksaker. Eller tvättar. Utan gör något som bara du vill göra. Läs en bra tidning eller ta en kopp kaffe. Inger nästan lite ångest när man väl får den här tiden. Vad ska jag göra för att få ut så mycket som möjligt av min lediga tid? Försök att bara njuta.

7. Gå på loppis
Att shoppa brukar kunna få mig på bra humör. Men spring för guds skull inte runt i en massa affärer och köp onödigt krams. Vi får ju lov att tänka lite på miljön. Nej, jag rekommenderar starkt en loppis. Där kan man shoppa, till en billig penning. Och miljösmart. Kan inte bli bättre.

Detta är mina senaste loppisfynd. Kostade totalt 56 kr för alla fyra prylarna.


De inhandlades förra helgen. Jag trodde inte mina öron när jag hörde min man säga entusiastiskt i telefonen:
- Ja, gå på loppis. Det låter jättekul!
Men jag njöt bara av tillfället (som aldrig kommer komma åter!) och följde givetvis med!

8. Skriv en lista med saker som du ska göra när våren kommer. Kanske att du kan tjuvstarta med något? Det går väl att plantera lite kryddor inomhus så länge? Eller titta på bilder när du gjorde dessa saker förra året.

9. Skriv en lista med saker som du inte gillar med vintern. T ex att klä på dessa overaller på de förbannade maskarna till barn. Eller att behöva skrapa bilen på morgonen. Läs igenom listan. Riv den i småbitar och elda upp den. Alternativt mata grannens hund med den.

10. Njut av det sista som vintern erbjuder
Kanske har du en slalombacke eller skidspår i närheten? Eller finns det någon spolad isbana? Passa på att njuta av det sista tillfället för lite skön uteaktivitet. Och tänk att det kommer dröja länge innan du kan göra det igen.


Och kom ihåg. Bara några veckor kvar. Sen kommer vi snabbt glömma den lååånga vintern. Och få njuta av vårens värmande sol, vitsippornas utslagning och av behovet av att börja klippa gräset igen.

Snart är det över. We can do it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)