Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 28 september 2015

Att vandra men ändå stå stilla

En promenad i skogen. Solen skiner från  klarblå himmel men luften är kylig och lite höstig. Sådär härligt krispig och syrerik. Den perfekta årstiden för en stund i skogen.

En promenad för att Clara skulle sova. Och för att titta efter svamp. Men också en promenad för tystnad, tankar och meditation. Jag låter tankarna komma och gå. Rensar skallen fast jag inte tänker på nåt egentligen. Brukar ni också kunna känna så? Inga vettiga eller långa tankar. Men ändå är det så rensat och klart där uppe. Efter en stund mindfulness i skogen. Där jag njuter av nuet. Och uppskattar det lilla.


Ja. Det lilla på min mage. Min prinsessa. Min skatt. Som jag njuter av varje stund och varje timme.

Men också det lilla ögonblicket. Korpens skorrande läte. Doften av mossa. Solens bländande ljus. Synen av några trattkantareller. 


Att stanna upp och njuta av allt det vackra. Livet. Stillheten. Stunden. Och en promenad som resulterade i dagens lunch (kantarellsoppa).

Helgen bestod även av date med min mamma på mässan "Smaka på Värmland" (som var lika god som den låter) och ett besök hos svärföräldrarna. Den här bilden (tagen hos svärföräldrarna) får symbolisera helgen och livet just nu. Vackert.


Glöm inte att njuta av stunden. Ingen ger dig just det ögonblicket tillbaka. 

2 kommentarer:

 1. Så härligt det låter! Det påminner mig om min sista föräldraledighet, alla de där stunderna och hur jag njöt av dom så intensivt att det nästan gjorde ont. Det är inte så många lugna stunder nu. Tack för den vackra påminnelsen om att skapa dom i vardagen!

  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du ändå kan hinna njuta nu när du pluggar! Förstår att det blir mer tid med barnen då än om man jobbar heltid!
   Och stort grattis till din fina utnämning! :-) Roligt!
   Ha det fint och njut av sol och helg! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)