Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 2 juli 2014

Frukost med barnen - insta-glam eller verklighet?

Jag skulle kunna skriva att det är så härligt med semester och frukost med barnen. Om jag bara la fram instagrambilderna och skrev hur mysigt det skulle kunna vara. Som upplagt för perfekt liv. Igår självplock i jordgubbslandet, som såklart resulterade i massor av jordgubbar.


(Om det inte vore för att Anton blev blöt om fötterna efter ungefär två minuter. Så efter max en kvart fick vi ge oss. Med mycket mindre jordgubbar än vi hade tänkt oss.)

Men frukosten var i alla fall helt perfekt, med nyplockade jordgubbar. 


(Om det inte vore för att Fabian blev ledsen för att Anton tvättade händerna snabbare än honom och därför satte sig vid bordet först. Eller för att barnen skulle ha blå och inte rosa tallrik. Eller för att jag hinner äta en sked av min gröt innan jag måste hjälpa Anton att bre smörgåsen.  Och sen efter ytterligare en tugga så är det Fabians tur. Sedan börjar de leka med ägget. Och sjuttioelva andra grejer. Men för i h-vete. Ge mig frukost-ro!)

Men på bilderna ser det fint ut, i alla fall. Puh, bara fem och en halv vecka kvar av semestern. Tur mannen har semester också snart.

Ska ändå ge er ett gott frukosttips, om man vill variera den goda müslin som jag tipsat om. Koka helt vanlig havregrynsgröt. Servera med linfrön, kokos, pumpakärnor, solroskärnor, russin, färsk frukt och gärna sojamjölk. Sätter guldkant på vilken torr gröt som helst! 

4 kommentarer:

 1. Jodå, det där känner jag igen, det blir ju sällan
  som man tänkt. Men bra ändå. Tack för tips om
  hur man piffar upp havregrynsgröt, äter ju det på
  mina 2-dagar ibland (5:2) och behöver nya smaker.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä sällan blir det som man tänkt sig med små barn... Har man den insikten så brukar det ändå bli okej.
   Ha en fortsatt fin vecka, kram Maja!

   Radera
 2. hi hi hi vet precis hur det är. Här hemma är frukosten värsta stressmomentet för mig, jag klarar inte av det och tyvärr brukar det sluta med att jag ordnar barnens frukost och sitter med till de är färdiga sen tar jag min frukost (om vi hinner det vill säga) Så det är så skönt nu när mannen är hemma, för han vet vad jag tycker om frukost, så han tar på sig ansvaret att serva barnen under frukosten så att jag kan sitta med och äta i lugn och ro. I gengäld tar jag hand om avdukningen;)

  Fin dag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland vore det kanske ett bra alternativ att äta själv... Men jag försöker i största möjliga mån att äta tillsammans med barnen. De behöver också lära sig att vänta och att tex bre smörgåsen själv. Men om det innebär alltför mycket stress för en själv så är det såklart inte värt det. Skönt att du får lite avlastning, det är fint att kunna hjälpa varandra!
   Ha en fortsatt fin söndag, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)