Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 19 juli 2014

Bakåtvänd bilstol - ett måste innan fyra?

Nä, nu fick det räcka! Nu var det dags för Fabian att få räta på benen även i sin pappas bil. Och såhär nöjd blev han:


Jag vet att experterna rekommenderar barn att sitta bakåtvända tills de fyllt fyra år. Det beror främst på att barns nackar är för svaga och deras huvuden är för stora. Och det är ju klart att vi inte vill att något ska hända honom, om det skulle vara så att vi krockade. Men med tanke på hur lång han är så känns hopvikta ben på varje resa inte heller schysst. För att inte prata om att han verkar bli lite åksjuk av att sitta bakåtvänd.

Vad tycker du? Hur gjorde ni? Han är ju trots allt 3 1/2. Och med tanke på att jag förra sommaren sa att jag inte tänkte åka en till resa med honom bakåtvänd så känner jag att vi väntat länge nog. 

Nog med ursäkter. Jag kanske går emot rekommendationerna men det står jag för. 

Nu är vi på väg till bröllop på västkusten och det ska bli så kul. Och jag tänker inte bry mig mer om någon bakåtvänd bilstol för barnen är hemma hos våra föräldrar. Så vi är alltså barnlediga, solen skiner, finkläderna hänger bak i bilen. Som upplagt för toppendag!

9 kommentarer:

 1. Vi köpte samma stol till Cissi nu, hon är ju bara 2,5 men på semestern kräktes hon efter sju mil första gången och stolen var totalt ner kräkts så nu fick hon en framåt vänd. Inte optimalt men vi åker lite bil och hon blir så jäkla åksjuk.

  Ha en bra semester

  Kram Sofi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får liksom göra deg som funkar, tycker jag!
   Tack, hoppas ni också har en fin semester! Kram Maja

   Radera
 2. Hej vännen!
  Vi vände Filip långt före 4 år, det gick inte han var för lång vilket gjorde att benen somnade.. :)
  Ha en forsatt skön semester, komma gärna upp om ni vill!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Marie var det, ;) äntligen fungerar det för mig att göra notiser på din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vännen!
   Vad roligt att du skriver här! Har det strulat med kommentarer? :( Denna teknik... Skönt att höra att det finns fler med långa barn! ;) Det vore väldigt mysigt att hinna ses, jag är ledig två veckor till. Jag ringer dig! Puss å kram!

   Radera
 4. Precis sådana funderingar har vi med. Men vi resonerar som så, att det där med fyra år är ju ingen magisk gräns som gör att barnets huvud och nacke klarar av en krock utan det är ju olika från barn till barn. Vår lille 3 åring har fortfarande ett ganska stort huvud i förhållande till kroppen så vi kör med den bakåtvända stolen ett tag till men med den store killen bytte vi redan vid tre års ålder då han blev för lång och det just då kändes bra. Men som sagt det är ju så olika från barn till barn så jag tror inte man kan följa den magiska 4 års gränsen utan gå på magkänslan och hur barnet ser ut;)
  Kram
  igen
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så klok, Annie! Precis så måste det ju vara, att var och en går på sin egen känsla! Tyvärr finns det alltid dem som tycker att man gör fel. Men de ska man ju ändå inte lyssna på...
   Hoppas ni har en riktigt fin sommar! Tack för att du tittar in här och kommenterar mitt i värmen! Stor kram!

   Radera
 5. Med äldsta barnet höll vi ut till fyra år, men nu med Ebbe har vi precis bytt till framvänd och han är ganska exakt 3,5 år. Tror såklart det är bra med bakåtvänd så länge som möjligt och för oss kändes trångt om benen okej, men nu blev han åksjuk jämt och spyor var mer regel än undantag vid lite längre resor. Så skönt för alla att slippa och nu kan de stora barnen dessutom turas om att sitta fram. Gött. Vissa saker får man helt enkelt tumma på...

  Ha det gott i värmen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa saker måste man verkligen få tumma på, speciellt när spyor är inblandade, fy... Stackars liten! Och er...
   Hopppas ni mår bra i denna otroliga värme! Kanske ses vi vid badstranden någon dag! :) Många kramar Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)