Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 2 februari 2014

Lång resa till vinterparadiset

Vår lilla Fabian. Vattkopporna såg inte så farliga ut. Men han kliade sig väldigt mellan tårna och kunde inte sova. Han grät och skrek och kliade sig. Febern steg och tillslut fick vi ge alvedon för att han skulle kunna sova. Men han vaknade många gånger och hade ont. Skrek och grät och det gick inte att trösta. 

På morgonen, när vi fick undersöka hans fötter så såg det inte fint ut. Alls. Blåsorna mellan tårna hade blivit infekterade och nästan alla tår var röda och irriterade. 


Och det kliade. Efter rengöring och potatismjöl så kändes det i alla fall bättre. Men min man, som alltför många gånger fått infektioner i sina sår, blev orolig. Skulle vi kunna komma iväg på semestern? Tänk om det inte läkte. 

Men igår blev det bättre. Det gjorde fortfarande väldigt ont, Fabian ville knappt gå. Men vi luftade tårna så mycket vi kunde och idag såg det bättre ut. Fabian hade också sovit hela natten, vilket bådade gott. Så vi packade och packade. Och tillslut var vi på väg. Mot Sälen.

Förra gången vi åkte till Sälen så kändes bilresan precis lika lång som den gjorde idag. Och nu har Fabian tydligen slutat sova middag i bilen också. (Undrar hur hemresan ska gå, när jag är själv med barnen. Jaja, ingen idé att oroa sig nu. Det får vi ta senare.)

Lite Nintendo, böcker, musik och pyssel brukar hjälpa. 


Samma stuga som i somras. Men helt annorlunda att åka på vintervita vägar. För här finns det verkligen snö. Så här höga vallar har barnen aldrig sett. 

När vi kom fram blev det mellis och sen direkt ut i snön. Piratmattan flög nerför backen bakom huset. Snön for åt alla håll och vi försvann under vad som kändes som meterdjupa drivor av pudersnö. Det gick upp till midjan så det var inte bara att ta sig upp igen. Men roligt var det. Jag tog några fina bilder med kameran som jag får visa vid senare tillfälle. 

Om barnen bara kan somna nu nån gång så ska vi basta, jag och min man. Kanske en öl och lite planer för morgondagen. Semestern har börjat och Fabians tår verkar läka fint. Härligt!

16 kommentarer:

 1. Stackars liten! Jag bävar för den dagen vattkopporna kommer in i det här huset och hoppas de dröjer till åtminstone nästa vinter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår om du inte vill ha vattkoppor i huset när du är höggravid, eller med en liten bebis. Jag hoppas för er skull att ni slipper än så länge. Även om det känns skönt för oss att ha gjort detta nu!
   Ha en fin måndag, kram Maja!

   Radera
 2. Nej, men usch och fy, stackars små tår och stackars lilla Fabian! Hoppas det läker fort och att ni har det bra på semestern.
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de små tårna kändes så ynkliga och ömtåliga! Jag önskar att jag kunde tagit smärtan istället för honom, för det gör ju ont i mig också när mina barn har ont!
   Tack snälla du, hoppas du får en fin vecka också, kram Maja!

   Radera
 3. Fya mig, stackars liten. Ja jag fasar också när Linus får vattekoppor och stumpen blir ansatt...
  Hoppas nu att ni får en riktigt härlig semester ;)
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pia! :) Bara att hoppas att han får en lindrig variant! Det verkar vara ett brett spektra på olika sorters koppor. Kram Maja

   Radera
 4. Hoppas ni får en härlig vecka, vattkopporna till trots!

  Varje gång jag klickar in här tänker jag att bilden du har i blogghuvudet är så fin <3
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack tack! Verkar som om det värsta med kopporna är gjort, så det ska nog bli bra, detta!
   Ha en fin vecka, kram Maja!

   Radera
 5. oj, stackars liten vad jobbigt..och när de är så små. Har ju en liten på strax 3 år, men gudskelov har det bara varit magsjukor och förkylningar än. och vad bra det gott över, blivit bättre.en härlig semester hoppas jag ni får. Blev så glad när du kikade in hos mig igen ***

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det jobbigt! Men tydligen kan det bli värre om de är äldre när de får det, så det känns ändå skönt att ha det gjort, på nåt sätt.
   Tack själv för att du tittar in här, det gör mig glad! Ha en fin kväll, kram Maja!

   Radera
 6. Hoppas då att frisk luft och mys med familjen får kopporna att snabbt försvinna! Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som det, så det är skönt! Kram Maja

   Radera
 7. Stackars Fabians tår, inte roligt när de sätter sig där,kopporna. Men skönt att det börjar se bättre ut.

  Önskar er en fantastisk härlig semester
  kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annie! Det är verkligen skönt att det börjar gå över! Kram Maja

   Radera
 8. Kan tro att det där kliade och gjorde ont. Hoppas han mår bättre nu och att ni får en fantastisk semester. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är han bättre, som tur är! Tack och hoppas det är bra med dig nu, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)