Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 19 februari 2014

Ibland kan jag inte låta bli att älska dig, Stockholm

Som igår, när jag sen kväll behövde ett par nya byxor (eftersom jag spillt på mina enda byxor på tåget) och hittar en affär som har öppet efter klockan sju, bara genom att gå en bit. Eller blir sugen på sushi och inte behöver gå många steg från hotellet innan jag hittar ett ställe som serverar helt okej sushi.

Eller som idag, när solen faktiskt lyser på himlen (trots moln på alla prognoser) och skiner på alla fina byggnader. Skiner på all gammal arkitektur och de kontrastrika moderna byggnaderna. Den sträcker sig över hustaken och in på små innergårdar med mysiga caféer.


För vem blir inte lycklig av att känna våren dofta i en storstad? 

Jag kan väl erkänna att jag ibland varit lite hård mot dig, hufvudstaden. Tex här och här. Men att få komma bort, bo på hotell


och gå på en väldigt inspirerande heldag inom mitt specialistområde går liksom inte att ogilla. Och Stockholm, den här gången gillar jag dig. Till och med pulsen och trängseln. Eller okej, inte trängseln. Det ska ändå bli rätt skönt att komma hem. Trots att det är bra gött att komma iväg ibland också.

6 kommentarer:

 1. Visst har fjollträsk sina fina sidor också, annars är jag alldeles för västkustkär för att se fördelarna ;)
  sv: Linus har tränat på en sådan cykel utan trampor men han tycker det är svårt att trampa när han inte känner vad han gör med bonusfoten, han trycker på starkare med sitt vanliga ben, men det kommer att lösa sig det är jag säker på ;)
  Ha det gott!
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att det måste vara jobbigt när han inte kan känna trampan under foten. Men hoppas ändå han tar modet till sig och har tålamod så kommer han klara det galant till slut!!
   Det kan ju vara samma sak med Göteborg också. Mysigt att vara i myllret. Men skönt att komma hem till lugnet..
   Ha en fin helg, kram!

   Radera
 2. Ja, den svenska huvudstaden kam både locka och behaga. Bott där i tio år. När jag besöker Stockholm idag tycker jag alltid sta'n har blivit så stor, nästan oöverskådlig. Men vacker är hon, Mälarens drottning! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om ett par månader är hon ännu vackrare, med ordentlig vårblommning! Vi har alltid haft släkt där, så jag är ganska van att vara i den staden. Men det är ju skillnad att strosa där själv. Ibland riktigt mysigt, faktiskt!
   Ha en fin helg, kram!

   Radera
 3. Men så härligt det låter, komma bort, sova på hotell äta hotellfrukost;)
  Jag gillar storstaden i små lagom doser en tripp då och då. Har alltid valt Göteborg framför Stockholm har aldrig förstått det speciella med vår huvudstad. Men så mötte jag staden en varm majdag för något år sedan. Och jag föll pladask. Blev lite nykär upptäckte nya saker. Göteborg står fortfarande högst på listan men tätt följd av Stockholm.

  Du, tack för fina ord inne hos mig. Iband kan det hjälpa att ömka sig själv lite. Inte för att det hjälper situationen i sig men det lättar lite på trycket och det hjälper att höra att man inte är ensam.

  Önskar dig en fin helg och jag hoppas solens strålar letar sig fram.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göteborg är också väldigt vackert! Men vi åkte ofta till Stockholm för att besök min mormor och morfar när de var i livet, så det känns liksom mer bekant.
   Här lyser solen med sin frånvaro (ösregn idag istället) men vi hoppas att den kan skina över oss alla imorgon! Sköt om dig, kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)