Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 8 december 2015

Att sätta på sin egen syrgasmask först

Just nu går vi igenom tunga dagar. Åtminstone känns det så just nu. Båda grabbarna var lite hängiga redan förra fredagen. Det ena utvecklades åt rätt håll och det andra blev halsfluss. Jag blev också sjuk, med någon blandning av halsfluss och förkylning. Kände mig totalt däckad i måndags. Samtidigt som jag skulle ta hand om en riktigt sjuk Fabian, en snorig Anton och en intensiv åttamånaders Clara. Sedan fick Anton ögoninflammation och Fabian totalvägrade att ta penicillin. Clara försämrade sin redan dåliga sömn och en totalsliten mamma var ett faktum.

Så trött att jag är illamående från och till. Men ska ändå orka skicka iväg Anton till skolan, som bara haft en lindrig ögoninflammation och då tydligen kan gå i skolan utan problem. Ska ändå orka ta hand om en väldigt hängig, klängig, ledsen, sjuk och motsträvig Fabian. Och ska ändå orka ta hand om Clara. En tjej som gärna vill stå upp hela tiden. Helst knalla runt med hjälp av någons stöd. Men bara om mamma är nära. Annars blir det gråt och tandagnisslan.

Allt detta, medan jag knappt orkar ge mig själv nåt att äta. Men jag vet att utan mat gör jag ingen nytta. Så jag håller ut en hand så Clara kan klättra och låter Fabian sitta i knät, jag trugar tills han tar sin medicin. Jag håller upp skedarna tills vi alla fått i oss. Och vi blir långsamt bättre.

Långsamt, men bättre blir vi. Idag är första dagen sen i måndags som Fabian är uppe och leker. På nåt underligt vis så började han bara ta medicinen, blandat med Sprite. Det känns så fint i mitt hjärta att se honom på benen igen. Och Anton verkar helt frisk. Min man verkar inte lika hängig och min förkylning har gett med sig. Clara vaknar fortfarande varannan timme på natten och "kräver" att få amma. Men annars är hon frisk.

Och vi har bestämt oss för att ta tag i nattsömnen. Nu när vi mår lite bättre så orkar vi med om hon skriker på natten. För det kommer hon säkert göra. Men är man åtta månader så finns det ju inte en chans att man måste äta varannan timme på natten. Så de så. Men mamman måste sova. Det är som på ett flyplan. Då säger de ju att man alltid ska sätta på sig sin egen syrgasmask först, innan man hjälper barnen. Det är först nu jag riktigt inser betydelsen av det.

(Nån som har några tips om detta med sömnen eller hur man får det lättare att ge penicillin till en fyraåring så tas dessa tacksamt emot. För trots att han dricker så är det alltid med vånda och gråt.)

4 kommentarer:

 1. Men oj vad tufft det lät! Svårt att förstå hur man orkar, men med små barn så gör man väl helt enkelt det och har inget annat val. Men hu. Lider med er. Har inga tips på varken det ena eller det andra tyvärr, det här med sömnen har vi gjort olika med varje barn och jag har inte blivit ett dugg klokare (bara låtit dom mer och mer göra som dom själva vill, hehe).
  Hoppas ni mår bättre framöver.
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin! Nu är vi äntligen friska igen! Kram

   Radera
 2. Fy vad jobbigt det låter, provat välling och eget rum?
  Hoppas det vänder
  Kram Sofi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, välling och eget rum är det som gäller. Men krävdes tydligen en pappa som tog ett par nätter. Så nu är det ingen nattamning mer. Skriver mer om det vid annat tillfälle! :-)
   Tack för pepp, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)