Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 4 december 2015

Adventstider med barn

Det är redan adventstider och här hemma har det pyntats och bakats. Jag tycker julförberedelserna fått en annan mening sen jag fick barn. Nu är det inte bara för mig själv som jag gör allt. Utan minst lika mycket för barnen. Och som ni vet, delad glädje...

Men det gäller också att ha tålamod och att släppa prestationen. För tro det eller ej, men en fyraårings små fingrar rullar inte lussekatterna på precis det sätt som du gör. Och en sjuårings tålamod när spritsandet på pepparkakorna misslyckas är kanske inte som ditt. Och du hade kanske inte tänkt ställa fram ALLA tomtar redan nu. Eller att din åttamånaders skulle äta på julkalendern. Men det blir liksom okej ändå. Bara man lägger undan alla prestationskrav. Då blir det oftast bättre än okej.
Jag har till och med bundit en enriskrans. Men städningen får vänta. Den här veckan är jag gräsänka och då gäller det att prioritera för att orka. Mys före tjat. Mat före städ. Julkalendern före vuxen-TV. (Vad tycker du om julkalendern? Vi gillar den verkligen!)

Trevlig vecka, kära du och tack för att du tittar in! ♡


2 kommentarer:

 1. Låter mysigt. Själva gav vi oss på att gjuta ljus av gamla ljusstakar ikväll och resultatet blev rätt långt ifrån vad jag föreställt mig, men det var väldigt mysigt (och stökigt) iaf. H är gillar vi också julkalendern!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, gjuta ljus låter som en härlig utmaning med barn! Så länge ingen bränner sig får man väl va nöjd! ;-)
   God fortsättning på advent! Kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)