Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 24 december 2015

Jul - tacksamhetens tid

Ibland blir jag bara väldigt medveten om hur bra jag har det och om hur tacksam jag borde känna mig. Det kan räcka med att jag hör om någon som har magsjuka på julafton. Eller läser om någon som flytt hit till Sverige utan sin familj. Eller ser någon som sitter utanför mataffären och tigger pengar, klädd i trasig jacka och tofflor, mitt i december. 

Och för mig så är julen den högtid som går mest i tacksamhetens tecken, tycker jag.

Även fast vi kanske inte alltid är så bra på att visa det. Jag tror det är nyttigt att öva på att visa tacksamhet. Därför tänkte jag nu skriva en lista. Varning för klyschiga meningar. Är du trött på hur härligt allt är? Då kanske du inte behöver fortsätta läsa. Den här listan innehåller bara fina grejer.

Jag är tacksam över:

~ mina barn
Ibland kan de vara urjobbiga och väldigt billiga, men oftast är de så goa och omtänksamma och roliga. En sak är säker: vad vore jag utan dem? De lär mig så mycket, inte minst om mig själv. De gör mitt hjärta stort och vackert.

~ min släkt och mina vänner
Jag är så tacksam över att få ha sån fin släkt och så härliga vänner som stöttar mig och ställer upp när jag behöver något. Den här julaftonen har jag fått äran att umgås med tio härliga släktingar. Ingen press, ingen stress. Var den du är utan fasader eller tvång. Jag känner mig rik på kärlek!

~ att bo i Sverige
Detta fantastiska land. Med tak över huvudet. Och betald föräldraledighet. Inget krig, fantastisk natur och allemansrätt. 

~ att få vara frisk
Detta uppskattas ännu mer efter denna småkrassliga höst och vinter. Att få vara frisk är ett privilegium. 

~ att få dela livet med den jag älskar
Någon som känner mig utan och innan. Som älskar mina bättre sidor och accepterar mina sämre sidor. Trots att jag förändrats sen vi träffades, så finns han alltid vid min sida. Då var jag ung, med slanka ben och fasta bröst. Nu har jag rynkor, putmage och små taxöron till bröst. Dessutom har jag slutat äta kött, som är hans favoritmat. Men han finns kvar och vår kärlek blir bara starkare. Han ger mig fortfarande pirr i magen, efter tolv år.


Vad är du tacksam över? Prova att skriva en lista du med. Det finns så mycket att vara tacksam över! (Jag skulle kunna skriva hur många punkter som helst.)

Jag vill önska dig en riktigt fin fortsättning på julen! Hoppas du får vara ledig och spendera mycket tid med nära och kära. Det är det som julen handlar om, tycker jag! Glöm inte att stanna upp och fånga alla vackra stunder. Just de ögonblicken kommer aldrig igen.


(Och förresten. Kvinnan i bara tofflor fick mina kängor som jag aldrig använder. Hela, fina och varma. Men ger mina fötter, i storlek 41, utseendet av ett par bananer. Hon behövde dem bättre. Och jag känner mig dum som har saker jag inte använder. Ska nog ta en garderobsrensning i helgen.)

10 kommentarer:

 1. God fortsättning kära Maja!♥ Och vilken fin tacksamhetslista. Jag tror att vi alla behöver sätta oss ner och skriva en sådan lista (mentalt eller på pränt) då och då. Inse hur bra vi har det och hur mycket vi har att vara tacksamma för. Och du har ett stort vackert hjärta.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad fint du skriver! Och visst borde vi alla känna lite mer tacksamhet ibland. Ibland kan det vara lätt att gräva ner sig utan att tänka på allt fint som faktiskt finns omkring en.
   Ha det gott! Kram Maja

   Radera
 2. Önskar dig en skön fortsättning på helgerna!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Så fint inlägg, det finns sannerligen galt mycket att vara tacksam över!

  Fortsatt härliga mellandagar!

  SvaraRadera
 4. Fina Maja, sitter med ett leende när jag läser din härliga lista!
  Ja äntligen blev det en jul med mina kära, det känns fint. Det var meningen att din syster skulle komma men det blev ändringar, har vi tur kommer de under nästa vecka! Längtar att få träffa henne och lilla dottern.
  E hälsar och vi önskar dig och familjen ett gott nytt år!
  Varm kram /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh hälsa tillbaka! Hoppas ni hade en fin nyårsafton! Kramar till er!

   Radera
 5. Ja men visst! Jag känner också ofta tacksamhet för allt jag har. Försöker också dela med mig till dem som inget har. Jag kan definitivt göra mer! Gott nytt år till dig och fin fina familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med det ökade inflödet av flyktingar och även tiggare så blir man så medveten om hur bra vi verkligen har det i Sverige. Hoppas du fått en bra start på det nya året! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)