Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 23 juni 2015

Vem tycker du om mest?

Det är den ständiga frågan från Fabian.
- Mamma, vem tycker du mest om av mig och Clara?
- Jag älskar er båda lika mycket, vet du!
- Men vem tycker du mest om av mig och Anton då?

And so on.

And so on.

Det jämförs mellan syskon, äkta makar, föräldrar, katter och svärföräldrar.

Jag tänker att det beror på nåt. Som har att göra med att han nyss fått ett syskon.  Och det går väl över tillslut. Jag antar att jag bara får fortsätta berätta att jag älskar honom (och hans syskon) mest av allt i hela världen.  Någon annan som varit med om nåt liknande?

Annars flyter livet på bra. Idag åkte vi till badstranden och tog premiärdoppet. Ja alltså, om min rush till bilen som resulterade i dyblöt morsa räknas. Jag blev ju blöt i alla fall. (Vi hann i alla fall med några timmars sol innan ösregnet kom.)


4 kommentarer:

 1. Jag tycker att det räknas!
  Beträffande frågandet så ägnade jag mig nog mer åt det när jag var liten än vad mina barn har gjort. För mig bottnade det verkligen i en oro att mor min älskade min syster mer än mig. De har alltid varit mer lika varandra och förstått sig på varandra bättre och jag tror att det skapade en oro i mig. Men precis som du säger, att fortsätta intyga din kärlek till honom är nog den bästa boten och inte bara när han frågar utan spontant och ofta, Det är vad jag tror.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna, visst räknas det! :-)
   Ja det gäller nog att fortsätta berätta hur mycket man älskar dem! Fabian har kanske ett större behov av bekräftelse lite beroende på att hans storebror hela tiden påpekar att jag älskat honom längst, eftersom han föddes först. Och eftersom jag ägnar så mycket tid åt hans lillasyster. Det är inte lätt...
   Ha det fint, kram!

   Radera
 2. Hi hi härliga funderingar de har de där små. Här hemma kan vår fyraåring säga att han är arg på mig, oftast efter någon tillsägelse från mitt håll. Men strax efter han yttrat det där orden så kommer : fast jag älskar dig ändå mamma:) det där värmer skönt i hjärtat.

  Så roligt att du kommer från smedjebacken, ååå det är så otroligt vackert där uppe. Nu spenderade vi ju mest tid uppe i ludvika och senare på äldreboendet i Smedjebacken men för några år sedan då min mans farmor var piggare så brukade vi strosa runt inne i "centrum" och ta utflykter till hamnen och hälsa på några glashyttor. Dalarna är fantastiskt vackert.

  En fin söndag önskar jag dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fint att han säger att han älskar dig ändå! ☺ De är ju för söta...
   Ja Dalarna är vackert, även om jag nu övergivit det för Värmland! Hoppas ni hade det bra och även gjorde lite loppisfynd! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)