Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 15 juni 2015

Hur kul är det att läsa om andras lycka?

Ja lite så tänker jag när jag skriver ett utkast till ett blogginlägg. Och många gånger förblir det därför bara ett utkast. Jag är lite för kritisk mot min text. Bara för att jag kanske låter för okritisk. Men just nu är det liksom så som livet är. Lycka.

Jag är lycklig över att ha fått en sån fantastisk dotter. Som skänker mig sådan glädje varje dag. Hennes leende är det finaste som finns i mitt liv just nu. Visst, på kvällarna är hon fortfarande lite tjorvig. Då vill vi mest vara hemma och mysa i soffan. Men annars är hon oftast väldigt lätt att ha att göra med. Sover, äter, jollrar och bajsar.

Jag är lycklig över att mina söner är såna fina storebröder. De är verkligen mån om sin lillasyster och vill alltid pussa på henne och sitta bredvid henne. Att höra deras skratt när de busar med henne och se förtjusningen i ögonen när de får leenden tillbaka från henne.

Jag är lycklig över att barnen nu fått sommarlov. Så att vi får vara lediga tillsammans. Tio veckor. Med långa frukostar, utflykter, bad och lek. Med bråk och tjat. Men mest mys.

Jag är lycklig över att jag får vara föräldraledig i mer än ett år till. En till vår och en till sommar. Det är ett fantastiskt privilegium vi har i Sverige. Jag ska försöka njuta varje sekund. Min sista långledighet. (Åtminstone frivilliga.)

Jag är lycklig över att vår renovering nu är färdig. Imorgon flyttar Fabian in i sitt rum igen. Och Clara får sitt rum. Så kan vi äntligen lägga in hennes grejer där de ska vara. Så kan vi äntligen säga att vi är klara.

Jag är lycklig över att ha så många härliga människor omkring mig. Släkt, vänner, bekanta, grannar.

Jag är lycklig. Men känner inget direkt behov av att blogga. Eller sitta vid datorn. Men det kanske beror på att det är sommar. Och då ligger jag hellre på en solstol med kaffekoppen i handen och blicken på mina fina barn. Men jag tackar ödmjukast för att du tittar in. Och ska försöka uppdatera lite bättre framöver. Bjuder i alla fall på lite bilder från min vardag. Hoppas du också har en fin sommar! Kram!

9 kommentarer:

 1. Så härligt ni verkar ha det. Och jag sitter här med ett leende på läpparna över din lycka så visst gillar jag att läsa om andras lycka ;)

  En fantastiskt fortsättning på denna veckan önskar jag dig.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annie! Nu blev jag ännu lite lyckligare! :-) Hoppas ni också har det fint i sommarvärmen! Stor kram Maja

   Radera
 2. Hej, första gången jag kikar in här. Att mötas av lycka, bebis, gulliga pojkar är ju inte alls fel. Man behöver det också. Jag känner mig också lycklig nu bara för att du skrev om det. Det så lätt att inte se allt man har :) Ha en bra sommar! Hälsningar Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad härligt att du hittat hit och är inne och kommenterar! Och vad härligt att jag kunde sprida lite lycka till dig! Önskar dig en fin kväll, kram Maja!

   Radera
 3. Det är ju underbart att få läsa om andras lycka, tycker i alla fall jag just nu :) Så härligt med lyckan över ytterligare en att dela kärleken med i familjen!

  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker bara att det utåt sett kanske ser tillgjort och konstlat ut, om man som trebarnsmamma säger att allt bara är fantastiskt. Att det bara är påhitt. Men det är faktiskt bara lycka! (Åtminstone nu! :-))
   Ha en fin dag, kram!

   Radera
 4. Ja sprid lycka du Maja! :) Det är såå mysigt att läsa. Då blir det ju helt okej att skriva inlägg när allt inte är toppen också. Din blogg, ditt liv, du bestämmer - och jag läser och njuter om "svenskheten" i dina inlägg som jag saknar nåt så otroligt ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. //från Elin S i Australien ;)

   Radera
  2. Hej Elin!
   Jag förstår att du saknar Sverige ibland! Även om säkert Australien har sina fördelar också! Vet iaf två som blir väldigt glada om ni skulle flytta till Sverige... Skönt om jag kan sprida lite lycka!
   Sköt om dig! Stor kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)