Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 13 mars 2015

Två veckor kvar till Vasaloppet

För nio månader sen anmälde jag mig till detta Vasalopp. Det behövdes ju förstås ett beslut först, att just anmäla sig. Och det innebar ju lite övertalning. Skulle det bli bra med ett Vasalopp till? Det skulle ju krävas att vinsthyllan byggdes ut. För de flesta vinner ju med sig högsta vinsten hem. Men det kunde det ju vara värt. Så okej, anmälan skulle göras och trots lite tekniskt strul så funkade det tillslut efter några försök. Och jag fick beviset på att det antagligen skulle bli ett Vasalopp om nio månader. (Lite konstigt att man bara får ett futtigt streck som bevis, men vem är jag att ändra reglerna inför Vasaloppet?)

Det går dock inte att säga exakt när det ska gå av stapeln. Nu är det två veckor kvar till beräknad start, men det skulle lika gärna kunna bli imorgon som loppet går. Eller om fyra veckor. Det gäller liksom att vara förberedd med sportdryck, ombyte och valla vilken dag det än blir. Och såklart att kolhydratladda och öva sig så man är både mentalt och fysiskt redo. För det är ett jobbigt lopp, ingen snack om saken.

Jag har i alla fall den bästa coachen, som kommer peppa mig att orka hela loppet igen. För jo, jag har åkt det förut. Vasaloppet är ju alltid lika långt, med start efter sjukt jobbig uppvärmning, öppningen av spåret sker och sen är det bara att fokusera på att orka i mål. För det är bra om man inte bryter loppet, även om ganska många gör det. Man kan få dras till Mora med sugklocka. Ingen rolig syn direkt. Men det ska ju gå att orka hela spåret. Jag menar, det är ju jättemånga innan mig som klarat det. Jag har ju till och med gjort det förut två gånger. Så det borde ju funka igen.

Det kan ta lite olika lång tid att genomföra Vasaloppet bara. Första gången tog det tolv timmar och andra gången tog det sex timmar för mig och min coach. (Jo, han var med mig hela tiden. Snacka om starkt att orka peppa mig, trots att loppet får mig att visa min minst charmiga sida.) Ska vi tro på en halvering igen med bara tre timmar? Vissa säger att de genomfört det på några minuter, men det tror jag är bullshit. Jag menar, det är ju ändå ett nio mil långt spår. Det är många saker på vägen som ska orkas med. Blåbärssoppa i Mångsbodarna. Krystvärkar vid Eldris. Men då är man åtminstone nära upploppet.

Tillslut passerar man mållinjen. Efter blod, svett och tårar. Och hoppas att man får med sig högsta vinsten hem. Tyvärr får inte alla det. Och ibland är det någon repa i bucklan. Men de flesta får högsta vinsten. I det här loppet är det inte att komma i mål utan doping som är det viktiga. Eller själva resan. Utan det är att vinna. Vi vill ha med oss en vinst hem, jag och min coach. (Den här gången tänkte vi till och med ha med oss en co-coach, som kan hjälpa till att peppa ännu mer.) Och jag är redo. Om så signalerna för start kommer imorgon eller om en månad. Bring it on - Vasaloppet, vinsten ska med hem!

3 kommentarer:

 1. Åh så fint skrivet! Roligt men rörande (eller så måste jag sluta amma någon gång pga orimliga hormoner). Bäst att det är dopingen som är det viktiga, haha. Meeeeen nog är det en större bedrift än ett Vasalopp ändå! Men nu ska vi inte gå in på varför (låt oss bara säga att målgången kan vara aningens tuffare än Vadaloppet) utan vara peppiga så vi tror på den där tretimmarn och att allt går bra och att högsta vinsten följer med hem utan några större repor. Så spännande, förväntar mig uppdatering före, under och efter loppet ;)

  Kram och massa styrkeönskningar!
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin! Haha, jag känner väldigt väl till de där hormonerna! Men du har nog rätt i att upploppet är bra mycket jobbigare än Vasaloppet. Vet tyvärr inte det...
   Jag håller också tummarna för tre timmar. Lovar att uppdatera, men inte under tiden, då fokuserar jag förhoppningsvis på något annat än bloggande! :-)
   Ha det fint, stor kram!

   Radera
  2. Haha, det är okej om du inte bloggar då. Och jag vet att det är jobbigare än Vasaloppet fast jag inte ens åkt Vasaloppet ;)

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)