Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 25 mars 2015

Miljöklassad och vit som snö

Idag var jag hos barnmorskan och förhoppningsvis slipper jag se henne igen på ett tag. Inte för att jag inte gillar henne (jag har t.o.m bytt barnmorskemottagning för att få vara hos henne) utan mer för att jag vill föda barn snart. Bara några dagar kvar till beräknat datum och just idag känner jag mig stor och otymplig.
 
Jag har under en period känt på mig att jag inte kommer att gå över tiden så mycket med det här barnet. De förra gångerna har jag ju gått över 14 dagar respektive 18 dagar. Och jag har haft en stark känsla av att det inte ska bli så igen. Men nu börjar jag tveka. Bebisen verkar så HIMLA hemmastadd där i magen...
 
Så nu försöker jag planera in lite skoj framöver, för att slippa denna dötrista väntan. I helgen är det barnmässan i stan och det kanske kan vara värt ett besök. Sedan är det tandläkarbesök för barnen (tjohoo) och så kommer ju påsken. Men efter påsken har jag fått för mig att ha en bebis här hemma. Men så behöver det ju inte alls vara, inser jag. Pust, stånk och stön. (Tar gärna emot tips på vad jag kan göra. Som inte kräver så mycket rörlighet eller ork...)
 
Ja herregud, ska försöka att inte tappa alla mina läsare genom att älta hur tråkigt det kan vara att vänta. Måste bara få liiite medlidande...
 
Hursomhelst, så är väskan packad, vagnen står i garaget, sovkorgen är framtagen, skötbädden redo, kläderna tvättade, ny bil står på uppfarten... (Ang. bilen, så var det mannen som valde, med utgångspunkt från mina preferenser: gärna automatväxlad och helst inte grå. Blev en vit. Vilken tur. Haha, bilproffset har varit i farten.)
 
 


Det här är det som jag sysslar med om dagarna, löser korsord.

11 kommentarer:

 1. Dem där väntan är olidlig så jag tycker lite synd om dig :) Just de där sista veckorna är så långtråkiga, man har inte rätta orken och framför allt inte kroppen och då tar allt emot.
  Förstår iofs bebisen också, här är inget vidare väder ännu :)
  Hoppas att din väntan snart är över och ni får se på varandra istället.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Pia! Hade jag varit bebisen hade jag kanske också stannat och badat i trygga magen istf att komma ut till detta slaskväder... Men jag försöker övertala den varje dag att komma ut. Vi längtar ju!
   Ha det gott, stor kram!

   Radera
 2. Det finns typ bara en sak; äta gott. Okej, kanske läsa, vila, sova osv också. Och njuta av att chockera alla bekanta eller lösa kontakter som frågar när barnet ska komma med att "det skulle ha kommit för två veckor sedan". Finns så många som tycker att det är typ världens bedrift och risktagande att överhuvudtaget gå ut då :)
  Och du har mitt medlidande!

  Kram Elin (19, 14 och 16 dagar efter bf)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men vad tusan, Elin. Den där sista parentesen var väl inte nödvändig? Jag vill ju höra att du med sista barnet födde på bf, inte så där långt efter igeeeen. Men det är väl bara att inse fakta. Och äta en massa gott! :-)
   Tack för medlidandet åtminstone! ;-) Kram!

   Radera
 3. Min första kom på utsatt datum så när det var dags för nästa förutsatte jag att hon skulle komma på utsatt datum också. När dagen passerat blev jag fruktansvärt besviken och gav upp alla försök med promenader, springande i trappor osv och la mig dagen därpå på soffan och bestämde mig för att ligga där och vänta tills hon kom. Låg där en evighetslång dag, gick och la mig på kvällen och tidigt på morgonen därpå satte det igång. Kan inte ens tänka mig hur länge 14 eller 18(!) dagar måste vara då min dag på soffan i besvikelse och uppgivenhet är den längsta dagen jag varit med om. Hoppas du slipper vänta den här gången!
  Kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, vad rolig du är! En hel lång dag, alltså... Men det är väl klart att den kan kännas lång ändå! Jag försöker gå in med tanken att det kan ta några dagar, annars skulle jag få spatt!
   Kram på dig Stina!

   Radera
 4. En imponerande mage!! Tänk att hela din handflata ryms där under liksom rakt ut. Som att det går hur bra som helst att lyfta den. Ja jisses vad människokroppen kan! Jag lyfte mina mage med och mest första gången. Då var det en flicka och magen tryckte hemskt mycket neråt. Med pojken var det en annan form på mig o magen. Vila, ät och försök ha det så bra som möjligt. Men jag hoppas du inte behöver tiden så mycket...

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med hur magen ser ut är ju spännande! Väldigt många har väldigt många åsikter om vilket kön det är, just beroende på magens form. Ska vi tro skrönor så borde det vara en pojke där inne...
   Tack för peppen, kram!

   Radera
 5. En imponerande mage!! Tänk att hela din handflata ryms där under liksom rakt ut. Som att det går hur bra som helst att lyfta den. Ja jisses vad människokroppen kan! Jag lyfte mina mage med och mest första gången. Då var det en flicka och magen tryckte hemskt mycket neråt. Med pojken var det en annan form på mig o magen. Vila, ät och försök ha det så bra som möjligt. Men jag hoppas du inte behöver tiden så mycket...

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar mage! Tänk att man inte vill något hellre än att bli av med den men sen saknar man den igen! Hoppas du slipper gå över. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just nu vill jag gärna bli av med den! Såhär med tredje barnet så har den varit stor så hiiimla länge, flera månader. Så det dröjer nog en stund innan jag längtar efter stor mage igen...
   Tack å kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)