Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 8 december 2014

- Ja, mamma, den pajkaj!


Det är helt underbart att se barnens min när de får känna sitt småsyskon sparka i magen! Fabian såg dock väldigt bekymrad ut när jag sa att den ligger och simmar i magen...

Anton verkar mer oroad över att jag inte kommer ha lika mycket tid med honom när bebisen kommer. Separationsångesten är stor och jag får inte ens gå ut med soporna utan att han ska följa med. Förhoppningsvis håller det inte i sig ända fram tills bebisen kommer. 

Idag har jag varit hos barnmorskan och det är ju alltid lika skoj. Jag har beställt en TENS-apparat som jag ska ha innan, men främst under förlossningen. Den tar bort vissa nervimpulser på dess väg till hjärnan (låter ju lite sjukt när man skriver det) men det gör alltså att man "lurar" kroppen att inte känna av smärtan och funkar alltså som smärtlindrare. Det har jag haft vid mina tidigare förlossningar och varit väldigt nöjd med. Har man inte lika ont så är det ju lättare att slappna av. Och under den här, min sista förlossning, kommer jag lägga stor vikt vid att slappna av och andas. Förhoppningsvis behövs då inte mer smärtlindring än TENS-apparaten och akupunktur. Men det kan man förstås aldrig veta. 

Inför förlossningen kan man bara förbereda sig på hur man själv ÖNSKAR att det skulle vara. Sedan får omständigheterna avgöra hur det utvecklas. Jag ser i alla fall fram emot förlossningen med spänning. Det är ju världens häftigaste grej att få barn.

7 kommentarer:

 1. Spännande! Har aldrig hört talas om att TENS-apparaten kan användas vid förlossningar. Har använt den en del i mitt jobb och den verkar ju fungera rätt bra mot smärta!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den funkar nog mot många grejer, tror jag! Åtminstone när man vill dämpa smärtan. Tack Lena! (dröjer ju en stund, men ändå...) Kram!

   Radera
 2. Åh, vad spännande! Har du skrivit om dina tidigare förlossningar?

  Mvh en som ääälskar förlossningsberättelser ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte skrivit så jättemycket om det, eftersom jag började blogga först när båda barnen kommit. Men det kanske bli mer i framtiden, du får hålla utkik. Det enda som är från förlossningen är det här inlägget, som jag skrev när Fabian skulle fylla ett. Håll till godo! :)
   http://majasbekannelser.blogspot.se/2012/01/tankar-kring-forlossningen-och-det-dar.html?m=1

   Radera
 3. Min son ville inte känna på magen med lillasyster i och det tog ett tag innan jag förstod att det var för att han trodde det skulle göra ont. Att bli sparkad gör ju ont :-)
  Hoppas separationsångesten ger med sig snart.
  Kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är ju helt sant, klokt tänkt! :) Det börjar redan bli bättre, tack!
   Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)