Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 20 november 2014

Fler tips för att ladda i mörkret

Eftersom det fullständigt rasade in tips på hur man får energi i mörkret (inte ett svar, haha) så tänkte jag lista några fler saker som man kan ta till när november känns för lång och energin känns lika borta som halva vår nya regering. 

Sov 
Enklaste tipset! Antagligen behöver du sova lite mer, så gå och lägg dig i tid! Kroppen kan komma ner i bäst sömn innan midnatt och timmarna innan det är därför viktiga.

Andas och meditera
Det ger mycket mer ny kraft än man tror att stanna upp en stund, andas långa djupa andetag och slappna av i kroppen. Försök att inte tänka på något särskilt utan bara på att du fyller lungorna med massor av ny energi.

 Massera
Hitta någon att massera, som gärna vill massera dig tillbaka. Gör det långsamt och lugnt, så skapar det en massa oxitocin i kroppen som gör att du mår bra.

Få frisk luft 
En stunds frisk luft piggar upp, särskilt skogsluft. En promenad när det är hyfsat ljust ute är bra att få per dag. 

Träffa en god vän
Ibland räcker det med att dela segheten med någon man tycker om. Då känns det plötsligt lite bättre.

Tänk att det är okej
Det GÖR inget om vi är lite trötta. Det är helt okej att inte alltid vara på topp. Herregud, vi kan ju inte alltid vara perfekta!

4 kommentarer:

 1. Något som piggar upp är att planera något kul att se fram emot! Planera ett biobesök, en weekend, en middag..... då glömmer man mörkret en stund!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är också en bra idé, Lena! Ska ju planera min mammas fest på söndag, det blir kul! Och så ska vi köpa möbler till utbygget i helgen, tjoho! Känner mig genast piggare! Ha en skön helg och hoppas ni haft en bra första dag på marknaden! Kram Maja

   Radera
 2. Hehe... Här var jag alldeles för trött för att svara på ditt förra inlägg och det är inte ens ett skämt :) Vi har varit sjuka fram och tillbaka nu i snart tre veckor samtidigt som sambon jobbat rätt mycket och bebisen ammar ofta och gärna på natten. Så jag är nog frisk nu men helt färdig! Försöker komma ut i dagsljuset varje dag, men det är fasen inte lätt i 3 plusgrader och duggregn. Ska försöka följa ditt tips och andas/meditera.

  Ha det fint!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja sånt bra bevis på att många är trötta nu. Även om du har lite fler anledningar än de flesta till att vara trött. Fy för att inte få sova! Hoppas ni är friska hela familjen snart! Ta hand om er! Och glöm inte andas! :) Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)