Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 4 mars 2012

Blod från munnen, ingen fara.

Imorse vaknade jag av att Fabian skrek för full hals. Min man var uppe med barnen, så jag tänkte att det där klarar han säkert av. Bergis så försöker han byta blöja. Eller så börjar Fabian bli hungrig och orkar inte vänta på att pappa ska stå och röra i gröten hur länge som helst. Men skriket fortsatte och tillslut gick jag upp.

I badrummet möttes jag av Fabian i sin pappas famn. Han blödde runt munnen. Min man sa, ganska sansat: -Du måste hjälpa mig att hålla honom, så jag kan titta om det är tänderna. Det ville ju såklart inte Fabian. Tänk dig själv att någon ska in och gräva där du precis har gjort illa dig.

Tydligen hade han suttit i soffan. Och precis som Johan tittat bort så hävde han sig framåt. Och än har han inte lärt sig att man inte kan göra så i soffan. Ja, nu kanske han har lärt sig det. För munnen hamnade rakt på bordskanten. Pang. Därav skriket.

Han lugnade sig tillslut. Det slutade blöda och lite Bolibompa, mammas famn och napp gjorde susen.

Ingen fara, ingen skada skedd. Han fick bara inte som han ville den här gången. (Inte taget i morse.)

Min man är oerhört lugn vid skador. Jag själv brukade vara ganska hispig. Innan jag träffade honom alltså. För lugnet smittar liksom av sig. Det är ju också mycket bättre för barnet om man själv håller sig sansad. För det här är ju inget farligt. Bara lite utslagna tänder, eller hål i läppen. Det ordnar sig ska du se.

Kanske får det bli ett besök till tandläkaren imorgon. Det är nog bäst. Även fast jag tycker det är obehagligt med blod så blir man liksom härdad som förälder. Eller tycker du att det är tvärtom? Skriker du själv för minsta näsblod?

1 kommentar:

  1. När Moa hade slagit i en framtand så det blödde i flera dagar när hon bet i ett hårt äpple, tog vi oss till tandläkaren, för att se om det blivit någon skada på tandroten (man måste ju anmäla en skada för att kunna få ut på försäkrningen, om det i framtiden visar sig...). Röntgen togs och det var som tur var ingen skada på tandroten. Men tandläkarens enda råd var att hon skulle sluta suga på nappen, annars riskerade tänderna att hamna i "fel" läge...Då var hon ju dock 3 år, så DET är nog ingen fara för Fabian. Det skulle väl isåfall vara försäkringsbiten...Man kan ju inget göra åt saken...Jag får höra fortsättningen imorgon när jag kommer. Kram, mormor.

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)