Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 2 november 2015

Höstlovet som kom och gick

Det är höstlov. Jag börjar på ett inlägg som ifrågasätter hur många som egentligen åker iväg och gör nåt kul på lovet. För på min skol-son verkar ALLA andra nämligen åka iväg nånstans. Förutom vi. Men inte kan väl alla föräldrar kunna vara lediga alla dessa femton veckor eller så, som skolbarnen är lediga? Min man är då inte ledig. Och jag drar inte iväg nånstans med tre barn själv. Sådeså. Kanske en av få nackdelar med att ha tre barn. Vad vet jag. I så fall klarar jag av den nackdelen. Fördelarna väger liksom över.

Men så kommer en till nackdel. Eller ja. Hur dåligt det nu är vet jag inte. Det kommer nåt i vägen. Som att byta blöja, spela en fotbollsmatch eller läsa en saga. Men tid för att blogga finns inte. Och lovet är över. Och jag ändrar lite i texten till det tänkta inlägget och skriver att det har varit lov precis. Men så kommer nåt annat i vägen igen. Och nu är vi liksom snart mitt i veckan igen.

Och jag tänker att jag kan skriva om hur bra Clara somnar på kvällen. Och att jag ska ta mig ett bad.

Men ja. Ni gissar rätt. Hon vaknar och vägrar somna om. Inget funkar, inte ens att amma. Så jag passar på att se färdigt "Så mycket bättre" i TV4-play-appen, samtidigt som hon ålar sig och inte vill sova. Och doftljusen i badrummet brinner ut. En timme egentid på kvällen är lika borta som lusten att bada. Och jag tänker att jag fick i alla fall till det där inlägget. Alltid nåt.

2 kommentarer:

 1. Åh, inget är så påfrestande som utebliven, väl framemotsedd egentid på kvällen. Det har varit en akilleshäl för mig och många sammanbrott om jag inte fått den stunden av ensamhet och stillhet på kvällen. Fast man bryter ju ihop och kommer igen rätt snabbt, man är härdad som småbarnsmamma. Men tack för påminnelsen, nu sover ju vår minsta rätt bra faktiskt!
  Ha det fint
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja njut! Det kommer jag göra! Snart! För det bästa nu är ju att jag vet att det blir bättre. Nån gång. :-)
   Kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)