Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 6 november 2015

Lätt att blicka framåt

När man är inne i en lite jobbigare period (som tex nu när Clara är förkyld och inte sover särskilt bra) så är det så skönt att veta att det går över. Det kommer förändras, för inget är konstant. Det kan vara en viktig livlina. Men nåt som livet som småbarnsförälder verkligen gett mig är också att leva i nuet. För inget kommer tillbaka. 

Det är så lätt att vi går och längtar framåt. Till det där som ska hända snart. Till semestern. Till helgen. Eller nåt som är vanligt nu i november: om en månad är det äntligen dags för första advent. Då ska vi mysa ordentligt! Som om vi lever på vänt. Tills det där superperfekta ska hända.

Och om det inte blir så bra som vi tänkt så blir vi oftast väldigt besvikna. Konstigt vore ju annars när vi gått och sett fram emot det i flera veckor.

Nä. Mitt tips är istället att njuta av dagen. Av det som finns mitt framför mina ögon i just denna stund. Annars går det ju oss förbi. All skönhet. Flera veckor som vi bara lever genom att se framåt. Se till att trivas med din vardag så det inte bara är semestern som hägrar.

Nu vill jag inte säga att det är fel med drömmar. Självklart ska man ha drömmar! Det är ju fantastiskt att kunna drömma sig bort och blicka mot något längre bort, som man längtar efter. Jag drömmer tex om att få påbörja min yogalärarutbildning i januari. Och jag kan längta tills Clara börja sova bättre på nätterna. Men mest så är jag här och nu. Annars skulle jag ju missa min dotters nöjda min när hon drar sig upp till stående. Eller lövens prasslande när jag gömmer mina skor i strängen av gult, orange och brunt längs vägkanten. Eller morgonens dimma som inspirerar till sagor om älvor.

Dröm! Men glöm för allt i världen inte att rikta blicken neråt till nuet också. För just det här ögonblicket kommer aldrig igen.

2 kommentarer:

 1. Jag instämmer Maja, det är viktigt att inte glömma bort nuet. Idag. Och kanske än mer det som är verkligt, dvs världen utanför mobiler, datorer och plattor. Lägga kraften på de människor och det som finns runt omkring. Det som betyder något. Jag tycker att jag för det mesta ha varit bra på att leva här och nu samtidigt som jag tillåtit mig att också drömma, planera och längta. Men det senaste året då allt har kretsat kring min cancer har våra liv handlat om en dag i taget. Jag har inte vågat drömma, planera och längta. Inte vågat se framåt. Och nu vet jag hur viktigt det är för mig att ha båda. Balansen av att leva här och nu men också att våga att tro och planera för att det kommer en morgondag. Så när jag nu äntligen känner längtan av olika slag smyga sig på känns det bra och hoppfullt. Samtidigt som jag mer än någonsin njuter av nuet. :)

  Ta hand om dig Maja och hoppas att din måndag är en riktigt fin en.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med framtidstro, Lotta! ♡ Jag följer din! Stor kram till dig och önskan om en fin fredag!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)