Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 23 februari 2015

Nu har jag slutat Hemnet-nörda

Min Hemnet-app har gått varm de senaste åren. Det är ju så roligt att kolla på hus. Drömma sig bort. Inspireras. Känna att man bor bra. Eller helst skulle byta bort sitt boende mot det på Hemnet. Kolla ut var man aldrig skulle vilja bo. Eller var drömläget är någonstans. Om man haft obegränsat med pengar. Eller var man skulle kunna tänka sig att bo om man inte hade så mycket pengar.

Men nu är appen borta.

Alltså, den finns ju kvar att ladda ner, lugn bara lugn.

Men jag har inget behov av den längre. För nu bor vi precis som vi vill. Precis där vi vill.

Läget har alltid varit det bästa. På landet, fast efter tio minuters biltur är man på stan. Med många härliga grannar, fast ingen för nära. Med charmen av hästhage som närmsta granne, men även en massa barnfamiljer.

 
Trädgården är min absoluta favorit. Ingen vanlig villatomt, utan nästan 4000 kvm uppvuxen trädgård. Med en gammal uthuslänga, en stenmur, massor av bärbuskar och fruktträd. Jordkällare och solnedgång. Plats för odling, lek både på gräsmatta och i en liten skog. Härliga klätterträd och nästan inga rabatter att rensa.
Mitt trädgårdsland 2014
Huset har varit ganska vanligt. Modulhus, med bara raka hörn och utan överraskningar. Lite väl litet, men ändå så vi klarat oss. Har inte direkt gått att klaga på, men det har inte gett mig någon inspiration eller kreativitet.

Tills nu. Efter utbygget, som är öppet till nock. (Har du glömt hur utsidan blev så kan du se lite bilder här.) Den rivna väggen som istället blev bardisk. Den stora gå-in-klädkammaren. Vårt gamla sovrum som plötsligt blev ett extra rum till barnen. Där de kan leka eller titta på TV. Eller där gäster kan sova.

Och köket. Jag älskar mitt nya kök. Med alla bekvämligheter man kan önska. Specialbyggt på plats.

Så nu har jag tagit en Hemnet-paus. Åtminstone för ett tag. Inspireras går ju alltid. Men flytta? Nej, varför det. Här trivs hela min älskade familj. Och snart är vi fem.

(Det känns väldigt svårt att göra huset rättvist genom några foton. Men jag gör ett försök. Har ju lovat bilder från köket också. Håll till godo!)
 
Före, när väggen rivits.
Före, när väggen fanns där.
Före, innan väggen revs.
Efter. Med bardisk istället.Efter. Med nytt kakel. Eller ja, allt är nytt.

Vårt nya sovrum. Katten Jansson gillar det.

7 kommentarer:

 1. Skriver en sak...SUPERSNYGGT!!!
  När går du hem? Skulle va kul att ses innan!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ida! :)
   Jag jobbar till 13 mars är tanken. Men bara förmiddagar. Kanske en lunch någon dag? Vi får höras!! Kram på dig!

   Radera
 2. Förstår att det inte är aktuellt med Hemnet längre! Ni har gjort det så fint och skönt att arbetet ligger bakom er innan bebisen kommer. Och platsen där ni bor låter så bra, med mycket mark och uppvuxen trädgård. Det är bra för barn det!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cia! Ja, läget och miljön runtomkring är det viktigaste, tycker vi! Men är ju kul att trivas och bli inspirerad inomhus också! Kram Maja

   Radera
 3. super snyggt kaklet var verkligen pricken över i:et.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är jag riktigt nöjd med själv! (Särskilt som det var min idé med lite mer mönstrat och färgat kakel, och min man var rätt skeptisk!)

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)