Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 22 februari 2012

Barnvakter som är guld värda

Ja, vad skulle vi småbarnsföräldrar göra utan dem - barnvakter! Slita ihjäl oss kanske? Varje tisdag under tre och en halv månad ska Anton och Fabian vara med sin farmor. För just den dagen är hon ledig. Och vi ska få möjlighet att jobba. Den generositeten är ju enorm, när man tänker på det. (Egentligen är det väl min man som främst ska vara glad, eftersom det annars är han som skulle vara med barnen.) Och ungefär varannan helg kommer barnens mormor och morfar hit och hjälper till med barnen. Gör så att vi hinner med annat. Ger oss lite sovmorgon. Lite andhämtning med andra ord.

Och om vi vill göra något bara vi två så brukar det oftast gå att ordna med barnvakt från någon av ovannämnda. Få lite vuxentid utan barn kan ju vara nyttigt ibland. Som nu till helgen, t.ex. Då ska Anton följa med mormor och morfar hem från lördag lunch till söndag lunch. Och Fabian ska få vara hemma hos farmor och farfar några timmar. Då ska vi nog äta lite brunch på stan, kanske shoppa lite inför vår semester och bara njuta av att inte ha med oss barn överallt.

Vad skulle vi göra utan dessa personer? För oss skulle det nog bli jobbigare. Mindre tid med varandra.

Det behöver ju inte vara någon släkting. Det kan vara en granne eller en vän. Men vi kommer för alltid vara dem evigt tacksamma. Glöm inte att berätta det för dem heller. Att de är guld värda!

Såhär mycket blommor borde de få! Varje gång! Varför de inte får det är en bra fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)