Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 22 november 2011

En vanlig (underbar) måndag som föräldraledig

Strax efter sex vaknar jag av barnskrik. Det får ändå räknas som sovmorgon, tänker jag, och går in till Fabian. När jag kommer in till honom sitter han i spjälsängen och applåderar och sträcker sedan upp armarna mot mig. Efter blöjbyte så får han krypa fritt på golvet medan jag sätter på min DVD-skiva med yoga. När 15-minuters programmet nästan är färdigt tittar en nyvaken Anton in i vardagsrummet. Han har med sin lilla gose-pingu och sätter sig tålmodigt i soffan och väntar på att jag ska bli klar. För han vet att han då kommer att få se på Bolibompa.

Efter yogan gör jag en stor kopp latte till mig och sätter mig bredvid Anton i soffan. Mitt i Byggare Bob kryper Anton upp mot mig och säger: Jag älskar dig, mamma. Sådana stunder vill man bara vara föräldraledig jämt.

Efter mannagryns- och äggfrukost är det dags att borsta tänderna och klä på barnen. Vilket inte är det lättaste. Men tack vare Bolibompa-inspirerat barn så kör vi "klädracet", vilket gör att åtminstone ett barn klär på sig själv i snabb takt. För de som inte vet vad det innebär, så tävlar man när man ska klä på sig. Vem som blir först helt enkelt. Och tydligen har vi fått en totalt tävlingsinriktad son. Vet inte hur det kommer sig... Fabian ålar sig som vanligt som en mask när jag ska sätta på honom ytterkläderna. Och skriker. Jag svettas, eftersom jag redan har satt på mig tjocka tröjor (så att det ska gå smidigare sen, när de väl är påklädda), och svär i tysthet över att han inte kan vara stilla. Kanske eventuellt lite utanför tystheten också. Anton ropar att jag måste hjälpa honom att knäppa jackan. Ytterklädes-kaoset är alltid lika härligt. 

Väl ute går vi en promenad så att Fabian ska somna i vagnen. Anton cyklar som vanligt på sin "cross", som han kallar det. Det är en balanscykel utan trampor, som jag varmt kan rekommendera till alla föräldrar som ska köpa cykel till barnen. Istället för stödhjul. Barnen får kanonbalans av det och nästa vår, när Anton ska fylla fyra, så ska han få en "vanlig cykel" och då tror jag inte vi kommer behöva några stödhjul. 

När vi hämtat tidningen och Fabian har somnat så går vi in igen. För idag ska vi baka på förmiddagen och vara ute mer på eftermiddagen. Snart är det ju första advent och jag har nog blivit biten av någon slags pyssel-djävul, för här ska det fixas. Saffranssnurror med smak av vanilj och apelsin blir det. Jag blandar två recept jag har och det blir riktigt gott. Julmusiken står på för fullt. Känns alldeles juligt i hela huset. 

När Fabian sovit lite drygt två timmar vaknar han. Ungefär samtidigt som vi börjar bli färdiga. Sedan äter vi omelett till lunch. Båda barnen äter med god aptit. Jag passar på att dammsuga efter lunch. Och sedan leker vi lite tillsammans.

Medan Fabian sover sin andra gång så är vi ute och fixar i trädgården. Tack vare att det ännu inte kommit någon snö så kan jag fortsätta med höststädningen av trädgården. Man kan ju undra varför det inte är färdigt än. Men då ska jag säga att vi har nästan 4000 kvm tomt, varav mycket vildvuxet. Och som småbarnsförälder finns det ibland andra prioriteringar. Efter någon timme går vi in igen och äter mellanmål alla tre. Sedan leker vi inne tills pappa kommer hem. 

Livet som föräldraledig småbarnsförälder kan ibland vara slitigt, och ibland alldeles underbart.

5 kommentarer:

 1. Det låter härligt! Får vi komma förbi och smaka saffrans-snurrorna imorgon em på väg in till K-stad?
  Eller är de redan upp-ätna?
  Ska på föreläsning kl 18, med något att stoppa i magen 17:30, men vi åker nog vid 14-tiden???

  SvaraRadera
 2. ÄLSKLINGSungarna!!! Hjälp va lill-fabian blivit stor.. Vill krama om er alla snart ;)
  puss/moa

  SvaraRadera
 3. Snart kanske en morfar också få vara med och mysa...

  SvaraRadera
 4. Mamma, skicka bara sms så att jag vet om ni vill komma vid fyra! :) Finns ju massor kvar...
  Moa, vi hoppas också att vi ses snart!! Fabian kan tom stå själv någon sekund. Här händer det grejer!
  Pappa, vi väntar och längtar sååå efter att morfar ska komma närmare oss och kunna vara med att mysa OFTA!!

  SvaraRadera
 5. Så goda saffransbullar och spännande nytt julgodis! Tack för en mysig fikastund på väg till info om framtidens p-piller tillsammans med kära kollegan Karin!
  Eva-Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)