Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 12 juni 2012

Att fylla i försäkringskassans papper är inte helt lätt

Ansöka om föräldraledigt på jobbet är krångligt i sig (pga vårt IT-stöd).

Ansöka om föräldraledigt till Försäkringskassan, via dessa helvetes-blanketter. Behöver jag säga att det är krångligt? Varför går det inte att göra lättare? Och JA, jag har försökt med e-legitimation. Men på något sätt så funkar det inte längre. Vet inte vad felet är. Har suttit i telefon med kundtjänt hur många gånger som helst, men de kan inte heller lösa problemet. Så jag får hålla till godo med dessa blanketter.

Kanske att jag borde kopiera dem innan jag skickar iväg dem? För jag glömmer ju alltid bort vad jag har ansökt om. Var det vab eller var det f-ledigt? På vilket barn? Hur länge? Ja, kopiera låter smart när jag tänker på det.

Och sist så struntade jag i att ansöka om några dagars föräldraledigt eftersom jag tog ut dagarna på helt olika veckodagar under några veckor. För att det passade mitt jobb bäst. Men det skulle jag inte gjort. De ringde från Försäkringskassan och påminde om att jag måste ta ut föräldraledigt upp till 100%, annars förlorar jag min SGI. Ja, och eftersom jag jobbar 80% nu, så kommer i så fall min SGI att beräknas på det istället. F-n, det hade jag glömt.

Känns som en djungel detta. Nu sitter jag och fyller i papper. Lyckades skriva fel. Det var ju en vab-dag mitt i detta, och den ska jag ju inte vara f-ledig på.

Tror jag får gå upp på 100% i höst, så jag slipper detta krånglande.

Lägger till en (ganska mörk, men fin) bild som jag tog igår på vår baksida.
Vårt fina uthus framför dimmiga ängar. Då känns det lite bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)